BlackBerry OS 10.1 ger användare SMS-problem

blackberry-z10-bottom


BlackBerry släppte nyligen en uppdatering till sin plattform BlackBerry OS 10 – och lyckades med denna inte bara uppdatera telefonerna Z10 och Q10 med optimeringar och nya funktioner, man tog även bort mängder av sms och kontolösenord.

Efter att uppdateringen släpptes har mängder av drabbade vittnat om stora problem då man förlorat viktiga meddelanden på grund av något som inte alls skulle ha med dem att göra. Twitter blev en av flera platser där arga människor ventilerade sin ilska.

So the #BB10 software update deleted all my text messages and my account information. Great… #fb – Drew L

@BlackBerryHelp Nice! Latest BB10 OS update wiped all my text messages and account passwds. Thanks for the heads up on that one. @Blackberry – Wes Johnson

Enligt uppgift ska de drabbade ha stött på varierande problem där några förlorat meddelanden och all sms-funktionalitet, medan andra bara inte kan läsa meddelandetrådar men ändå se första rubriken. Oroande nyheter hur illa det än må vara.

BlackBerry har svarat på kritiken och säger att man nu undersöker rapporterna om problemen. Vad man än hittar så lär det här inte öka förtroendet för BlackBerry och med tanke på hur illa det går för den kanadensiska mobiltillverkaren så är historier som denna absolut inte önskvärda.