Köp en Xbox One – få molnlagring utan utrymmesbegränsning

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Microsoft fortsätter sin kampanj för att locka köpare till att välja Xbox One framför konkurrenten Playstation 4. Efter flera åtgärder som ska göra konsolen attraktivare kommer nu uppgifter om att Microsoft tänker erbjuda ändlöst lagringsutrymme i molnet för konsolägare som har en Xbox One.


Om man har en Xbox 360 går det att lagra 512 MB med profiler, spel, achievements och annan underhållning. För bara profiler är det tillräckligt med utrymme, men om man pratar spel och ”annan underhållning” så är det knappt användbart. Skaffar man däremot en Xbox One så finns alltså mer kärlek att hämta.

Spännande nog verkar det inte heller som att man behöver en aktiv prenumeration på Xbox Live Gold. Nu ska man ha i åtanke att Microsoft kräver Live Gold för i princip allt man kan tänka sig på Xbox-konsolen – allt från att spela online till Netflix (som fortfarande kostar 79 kr varje månad). Så det är ju kanon!

Allt som lagras ”i molnet” kan sedan användas från konsolen, datorn, surfplattan eller mobiltelefonen. Så länge det finns en internetanslutning och Microsofts servrar är tillgängliga så kan man enkelt nå sitt konto. Jag har själv OneDrive för en del filer och har funnit tjänsten till att vara helt ok.

(…dock så föredrar jag Dropbox för min molnlagring)