Twitter stöder nu gif-bilder – testa redan idag!

twitter-logo

Twitter har introducerat stöd för visning av GIF-bilder på sin webbsajt.

Tacksamt nog kommer vi inte att få se hundratals animerade GIF-bilder på tidslinjen utan istället är det stillbilder tills man faktiskt klickar på en bild eller tweet som har en bild i sig.

Det finns ingen uttalad anledning till att bilderna inte animeras direkt i tidslinjen, men en högst tänkbar anledning kan vara att Twitter inte vill äta upp all din bandbredd över det mobila bredbandet.

Huruvida stödet kommer att ge Twitter en fördel mot Facebook (som notoriskt vägrat att implementera stöd för GIF-formatet) återstår att se, men med tanke på att de är i olika kategorier så är det inte speciellt troligt.

1987 introducerade CompuServe bildformatet som sedan dess har utvecklats vid flera tillfällen och följt med oss genom åren. Att ett så föråldrat format har överlevt så länge är egentligen helt otroligt, så även att JPEG inte fått en efterföljare som faktiskt slagit igenom.

Redan idag kan man använda GIF-bilder med Twitter – testa själv!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.