Tangentbordet Fleksy nu även på Samsung Gear 2

fleksy-messenger-samsung-gear-2

Fleksy Messenger är ett virtuellt tangentbord som nyligen släpptes till smarta armbandsuret Gear 2.

Eftersom produkten inte kommer med ett tangentbord så har utmärkta Fleksy tagit fram ett alternativ som ser ut att vara en riktig höjdare.

Visserligen lämnar den lilla skärmen på 1.63 tum och med upplösningen 320 x 320 pixlar inget större rum att leka med – men Fleksy Messenger ser ut att göra något riktigt bra av den lilla ytan.
Bara titta på bilden ovan så får ni en hint om hur det ser ut att exempelvis svara på textmeddelanden.

Spännande nog är det inte bara Fleksy som utvecklar ett virtuellt tangentbord för Gear 2 utan även Swype och Minuum är på gång. Huruvida SwiftKey tänker lansera någon app är inte känt i skrivande stund.

Låst till egna appen

Värt att nämna i sammanhanget är att man inte kan använda Fleksy Messenger fritt utan tangentbordet är låst till den egna appen. Det finns ingen som helst möjlighet att ta tangentbordet utanför appen och det betyder givetvis att så även gäller för allt som Swype, Minuum och SwiftKey kan tänkas släppa framöver.

Fleksys VD Ioannis Verdelis har i ett uttalande sagt att företaget är nöjda med det nära samarbetet man haft med Samsung Gear-teamet. Verdelis sade även att deras teknik omdefinierar hur man använder smarta armbandsur och vad de är kapabla att göra. Hur väl det stämmer återstår att se, men det är mer än välkommet att vi nu får se virtuella tangentbord även till smartwatches.

Använder du ett smart armbandsur? I så fall – kan du tänka dig att skriva på den likt som bilden ovan eller vill du se en annan form av implementation?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.