Facebook uppdaterar sin Windows Phone-app – gränssnittet förbättrat

facebook-logo.png

Facebook har släppt en ny betaversion av sin applikation för Windows Phone och med den flera nyheter.

Bland annat ett optimerat gränssnitt och snabbare anslutning mot det sociala nätverkets servrar. Man har även implementerat stöd för fler språk och man kan nu ladda upp videor tagna med telefonen direkt via appen.

De som har en telefon med Windows Phone 8.1 lär notera att Facebook integreras med plattformen och nu hanterar alla nätverkets kontakter, evenemang och bildalbum. Inget som kommer att påverka negativt men som ändå bör nämnas som en av nyheterna.

Tänk på att det i skrivande stund rör sig om en betaversion och det betyder att buggar kan finnas som stör användarupplevelsen. Vågar du trots det testa så är det bra om hittade felaktigheter rapporteras direkt till Facebook via denna länk.

Nya Facebook-appen hittar du på Windows Phone Store.

Det är ingen nyhet att användare av Windows Phone länge har sett sig övergivna av utvecklarna och det trots att Microsoft bitvis storsatsat på att locka över fler appar.

Att Facebook är närvarande känns nästan som ett absolut måste, men det räcker inte på långa vägar utan fler tunga apptitlar måste hitta till Windows Phone. Risken är annars att Microsoft tappar sina få användare och får en död plattform att hantera.

Vilka appar som saknas vill du se till Windows Phone?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.