Twitter lägger ner sin officiella Mac-applikation

Twitter Logo 950x500px

Twitter lägger ner sin officiella Mac-app och inom en månad försvinner den från Mac App Store.

  • Tas bort från App Store inom 30 dagar
  • Fungerar bättre med Twitterific och Tweetbot
  • Twitter tog bort Apple Watch-appen i september 2017
  • Nu fokuserar Twitter på en jämnare upplevelse över alla plattformar

Detta enligt en tweet från företagets eget konto på Twitter. Inom 30 dagar kommer applikationen att tas bort från Mac App Store, och samtidigt slutar Twitter att ge support åt användare som använder Twitter-appen.


Istället planerar Twitter att fokusera mer på en mer jämn användarupplevelse över alla plattformar. Vad det betyder återstår att se. Tills dess kommer många att fokusera på att lämna Mac-appen.

Idag finns flera alternativ som är betydligt bättre. Grunden för Twitter-appen är knappast dålig då den härstammar från köpet av Tweetie under 2010 (och senare döptes om till Twitters egna varumärke). Men den står sig inte fullt så bra på markanden som Twitterific och Tweetbot.

Två applikationer som utvecklas löpande med förbättringar och optimeringar. De springer cirklar runt Twitter-appen och det finns ingen anledning att satsa på något sämre.

Twitter-appen för Apple Watch lades ner 2017

twitter apple watchTidigare i september 2017 meddelade Twitter dessutom nerläggningen av den dedikerade Apple Watch-appen. En ändring som kom samtidigt med version 7.8 av Twitter-appen för iOS. Och som blev en ovälkommen nyhet för alla Watch-användare som inte fick någon förvarning.

Anledningen till beslutet att dra tillbaka Watch-appen var då att Apple Watch klarar sig lika bra med ”rich notifications”, men det är inte utan viss misstro som vi tror på det meddelandet från Twitter. Apple har förlorat flera tunga namn från sin smarta klocka på senare tid, bland annat Slack.

Har du någon nytta av Twitter som applikation på din dator eller smartklocka? Och i så fall, vad är det du behöver i applikationen som inte finns i webbläsaren eller som notifikation? Skriv gärna en rad och berätta i kommentarsfältet!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.