Tjäna pengar med TikTok-klonen Zynn – är det säkert?

zynn promo images 2020
© Zynn

Appen Zynn betalar dig för att kolla på deras videor. Appen är en direkt konkurrent till TikTik och den är nu mest populär på App Store i USA.

I princip handlar det om att Zynn kopierat allt som är bra från TikTok och erbjuder ersättning för 1) att användare bjuda in fler att använda appen och 2) belöna när man kollar på videor.


Zynn är utvecklad av kinesiska uppstartsbolaget Kuaishou och har två inkomstkällor. Det största är en enorm investering från Tencent som investerat 19 miljarder kronor i bolaget (cirka 2 miljarder dollar).

Förutom den engångssumman så använder Kuaishou annonser i sin Zynn-app.

Zynn är bara en av flera TikTok-kopior från kinesiska företag. Den stora skillnaden från de andra är att Zynn har sin belöningsmodell – en modell som vi fortfarande inte är helt säkra på faktiskt fungerar.

Lästips: Rapport: 2019 års mest nerladdade appar – Facebook dominerar

Enligt appen går det att få upp till 1 040 kronor (exkl moms) när fem personer man bjudit in går med i appen. Förutsatt att dessa använder appen regelbundet vill säga; en liten, liten detalj som många lär missa).

Det finns i skrivnade stund inte heller överväldigande bevis på att Kuaishou betalar ut pengar till användarna. Ett litet antal användare har visat vad de påstår är kvitton på utbetalningar; men innan bevis kommer från säkra källor så gäller det att vara försiktig.

Zynn-appen kräver åtkomst till din personliga information om du vill registrera ett konto. Appen försöker också få åtkomst till din positionsdata.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.