Tips och råd för betting på mobilen

Om du har en hyfsat modern smartphone använder du den säkert till mer än telefonsamtal och meddelanden. Spel fungerar mycket bra på mobiler tack vare mobilanpassade spelsajter och teknik som ger bra ljud, stadig internetuppkoppling och snygg grafik.

Här är några viktiga tips och råd för dig som vill syssla med betting på den mobila enheten…

Genomtänkta satsningar vinner i längden

Det här stämmer oavsett om du tänker spela kort på ett casino eller om du vill spela på Stryktipset. Förutom att du bör vara väl insatt i sporten som du tänker spela på är det nyttigt att läsa stryktipset tips och expertutlåtanden på mobilanpassade tipssidor. Det bästa är när den här formen av tips stärker den tanke du redan har. Eller tvärtom får dig att tänka i ny riktning.

Du måste inte vara expert på den sport som du vill satsa på. Men du bör tycka att det är kul att lära dig mer om idrottsmän, lag, tidigare matcher och liknande. Det är den typen av information som kan ge dig ledtrådar och bättre förståelse för vad som kan tänkas hända framöver.

Ladda ner app eller inte

När du vill betta på mobilen har du ibland två val. Du kan ladda ner en app som är särskilt till för din mobil. Det vanligaste är att det finns sportsbetting appar för iOS och för Android. Eller så kan du välja att betta direkt online via din mobila webbläsare.

När du väljer bör du betänka följande:

  • Får jag tillgång till alla spel med appen?
  • Är appen enkel och säker att använda?
  • Är det någon kvalitetsskillnad mellan app och spel direkt i browser?
  • Uppdateras appen med jämna mellanrum?

För många är det enklast att spela direkt i webbläsaren. Särskilt om spelsajten håller hög kvalitet. Numera kan du ju sköta allt från säkra betalningar till live betting via din mobils webbläsare. Appar har blivit en aning överflödiga.

Spela på smartphone med smart budget

Att kunna betta på väg är på många sätt befriande. För dig som tycker att lite betting då och då ger krydda i tillvaron är det en fördel att få den kryddan när det inte stör andra. I och med att din spelstation är portabel kan du se till att satsa då du får en stund över och ingen behöver din uppmärksamhet. 

Tänk inte bara på saker som om du borde ha en ny Galaxy 10 eller om du ska satsa på bättre hörlurar för livematcherna som du bettar på. Betting på smartphone kräver också en smart budget. När du kommer åt spelen så snabbt och enkelt är det också viktigt att du sätter gränser för hur mycket du lägger på dem.

Friheten kan bli aningen berusande. Var ärlig mot dig själv och utvärdera din spelstil och din budget med jämna mellanrum. Om folk som finns i din närhet börjar kommentera att du ägnar väldigt mycket tid till betting bör du kanske fundera på om det ligger något i detta. Det kan hjälpa dig med betting på mobilen som förblir säker och hälsosam oavsett hur ofta du lägger satsningar på olika sportevent.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.