Tile rustar för ett Tile-krig mot Apple – gör sina tracker-brickor smartare

tile-mate-tile-pro-2018

Tile rustar för att möta Apple om företaget släpper den Tile-liknande tracker-brickan som vi tror kommer under 2019 eller 2020. Frågan är om Tile klarar sig om det sker?


  • Mer naturligt tal när du ber Google Assistant söka efter Tile-brickor
  • Tile arbetar för en större integration med fler prylar på marknaden
  • Apple kan använda andras iPhone och iPad för att hitta dina prylar i framtiden
  • Lästips: Nya Tile Mate & Tile Pro – här är nyheterna

Har du en Tile i ditt hem? Dessa små tracker-brickor som håller koll på våra prylar är små, praktiska och snart även under hård press från Apple.

Det ryktas att Apple kommer släppa en Tile-liknande produkt under 2019 eller 2020. Det vill säga en liten bricka som kan spåras inom Apples ekosystem så att du inte tappar bort exempelvis nycklar eller hörlurar.

Tile är den idag största och dominerande tillverkaren av tracker-brickor, och det är inte konstigt om företaget nu gör allt för att visa upp sina bästa sidor inför en eventuell Apple-lansering.

tile mate tile pro 2018 wallet
Hitta din plånbok med en tracker-bricka från Tile – och kanske snart en från Apple.

Ett sätt att öka intresset är att avslöja nya och förbättrade funktioner. Tile avslöjade nyligen att de uppdaterar sitt Google Assistant-stöd med förbättrad röststyrning.


  • Före uppdateringen måste du säga ”Hey Google, tell Tile to find my phone”.
  • Efter uppdateringen kan du säga ”Hey Google, find my phone”.

Det är en stor skillnad mot tidigare eftersom du kan använda ett mer naturligt tal.

Tile arbetar också för att integrera sin trackingteknik i olika prylar, som hörlurar. Redan idag finns stöd i de trådlösa hörlurarna Bose SoundSport.

Utmaningen för Tile är att Apple potentiellt kan använda sig av ultravågsteknik i sina tracking-brickor. En teknik som gör det möjligt för Apple att använda alla iPhone-telefoner och iPad-surfplattor på marknaden för att spåra och identifiera sina brickor.

Och med miljontals enheter som kan hitta dina nycklar, din mobiltelefon, dina hörlurar eller vad du nu tappat så blir det ett riktigt intressant alternativ bredvid Tile.

Frågan är hur Tile ska klara sig på en redan begränsad marknad om Apple släpper sina egna tracker-brickor. Genom att använda nya Find My-appen som släpps med iOS 13 ger Apple en anledning att använda deras produkter istället för en tredjepartsapp. Kan Tile slå tillbaka och vad behövs för att stå emot den gigant som Apple är på marknaden idag.