Tidal ökar priset på HiFi – upp 10 %

Tidal logo

Tidal planerar att öka priset på sin musiktjänst. Framför allt ökar priset för amerikanska användare, men det är inte uteslutet att även svenska musikälskare påverkas i framtiden.

Det gamla månadspriset för den vanliga HiFi-nivån är 9,99 USD eller 99 kronor i Sverige. Det nya priset är 10,99 USD vilket skulle kunna betyda en prisökning i Sverige till 109 kronor per månad.

Prisändringen sker den 1 augusti 2023. Alla berörda prenumeranter får ett mejl i god tid så att de får chansen att avbryta sin pågående prenumeration om de inte accepterar prishöjningen.

Om du har gjort en årsbetalning så gäller det gamla priset fram till brytdatumet för förnyelsen av prenumerationen.

Tidal ger ingen anledning till prishöjningen

Tidal har inte kommunicerat någon officiell anledning till prisökningen. Vi vet att bolaget planerar att aktivera stödet för streaming av musik i FLAC-formatet samtidigt som prisökningen sker. Kanske är ökade kostnader i samband med det anledningen.

Den stora frågan nu är huruvida konkurrenterna följer i samma spår.

Vi vet att Spotify har flaggat för kommande prishöjningar efter att musiktjänstens VD Daniel Ek sade att bolaget är ”redo att öka priserna” tidigare i april.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.