The Witcher 3 körs i 4K på din Xbox One X – oklart med HDR-stöd

The Witcher 3

The Witcher 3 uppdateras med stöd för Xbox One X. Det är något vi har känt till sedan länge, men först nu vet vi vad förbättringarna faktiskt ger oss på den nya spelkonsolen.

  • Spela The Witcher 3 i 4K-upplösning på din Xbox One X
  • Flera visuella förbättringar som ökar bildkvaliteten jämfört med tidigare
  • Oklart om spelet uppdateras med HDR-stöd vid senare tillfälle
  • The Witcher 3 kan använda supersampling för skarpare texturer i 1080p med Xbox One X

Föga förvånande kommer du att kunna spelet i full 4K-upplösning. Därtill följer en hel rad visuella förbättringar, som högre kvalitet på skuggor, texturer har blivit skarpare och ljussättningen är mer naturtrogen.

Du kommer även att märka en mer övergripande prestandaförbättring med jämnare bildfrekvens. Och alla förbättringarna gäller även för den som saknar en 4K-skärm i hemmet.

The Witcher 3 kan köras i 4K-upplösning men skalas ner automatiskt till 1080p. Tekniken som används kallas ”supersampling”. På så vis får du den extra skärpan och alla de andra visuella förbättringarna som de med 4K-skärmar får. Visst finns en liten skillnad, men du går inte miste om allt det nya.

Vad vi inte vet idag är huruvida HDR kommer att stödjas eller inte. Jakub Kutrzuba från Projekt RED som utvecklar Witcher-serien har i en intervju med Microsoft bekräftat alla nyheter kring 4K-stödet — men utelämnar en bekräftelse för HDR.

”With the technology becoming more widespread, 4K is looking like the next step for the gaming industry to achieve more in terms of visuals”, säger han i intervjun.

The Witcher 3 förtjänar HDR-stödet

Om det är något spel som förtjänar ett ordentligt HDR-stöd så är det The Witcher 3. Ett spel som redan före Xbox One X tog det visuella till nya höjder och erbjuder ett ruskigt snyggt spel. Tillsammans med Horizon: Zero Dawn (som har HDR-stöd) är de bland det snyggaste som att gå i 4K idag på konsol.

Vi håller så klart tummarna för att Projekt RED tänker uppdatera The Witcher 3 med stöd för HDR. Spelet och användarna förtjänar det. Spelutvecklaren förtjänar att se sitt fantastiska spel i så bra bildkvalitet som möjligt.

Xbox One X släpps den 7 november. Har du inte redan installerat The Witcher 3 på din Xbox One eller Xbox One S så är det dags; på så vis kan du redan nu laddar ner alla de högupplösta texturerna före mottagandet av nya spelkonsolen. Du sparar en hel del tid på det sättet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.