The Last of Us Part II Remastered släpps januari 2024

the last of us part ii remastered 2024

Naughty Dog har annonserat en kommande Remaster-version av The Last of Us Part II. Spelet släpps den 19 januari 2024 och är en medelstor uppgradering jämfört med originalspelet från 2020.

Om du redan har The Last of Us Part II, skiva eller köpt digitalt, så kan du uppgradera till Remastered-versionen för 10 USD. I annat fall måste du köpa hela spelet för en betydligt högre kostnad.

Spelet släpps som nämnt den 19 januari 2024, men redan den 5 december går det att förhandsbeställa Remastered-versionen via Sony.

Tänk på att det här inte är den PS5-uppdatering som Naughty Dog släppte till spelet tidigare i 2021. Den uppdateringen gav bara mindre optimeringar för PS5:an och inget mer.

Snyggare grafik i 4K/30fps eller 1440p/60fps

Bland de grafiska förbättringarna hittar vi längre renderingsavstånd, snyggare skuggor, bättre animeringar och högre kvalitet på texturerna.

Det finns två grafiklägen att välja på: Fidelity Mode och Performance Mode.

Fidelity Mode är låst till 4K-upplösning hela tiden med 30 bilder per sekund. Performance Mode ger 60 bilder per sekund, men upplösningen hoppar mellan 1440p och 4K.

Har du en skärm som stöder VRR kan du låsa upp bildvisningsfrekvensen. Det betyder att du framför allt i Fidelity Mode får en mjukare och behagligare spelupplevelse med högsta möjliga bildkvalitet.

Nytt överlevnadsläge: No Return

En stor nyhet är överlevnadsläget ”No Return” som ger dig flera spelbara karaktärer med unika förmågor på en bana med slumpmässigt valda fiender.

Du ska överleva så länge som möjligt och under spelets gång låsa upp nya karaktärer att spela med. Det här läget är mer fokus på strids snarare än att smyga.

Gitarrläge

Ett gitarrläge kallat ”Guitar Free Play” tar den populära delen där Ellie spelar gitarr och utökar med nya funktioner.

Du kan nu fokusera helt på att skapa musik i The Last of Us Part II, utan att behöva spela dig hela vägen fram till första gitarrsolot i spelet. Bara välj gitarrläget i menyn och kör igång.

Nya banor

En sista nyhet är att Naughty Dog har lagt till en mängd nya banor som tidigare inte kunnat spelas i The Last of Us Part II.

Banorna har varit under utveckling tidigare, men blev inte färdigställda i tid för lanseringen av spelet 2020. Med Remastered-versionen är de redo att släppas och då tillsammans med kommentatorspår från studion.

Bland de som har röstkommentarer till banor och även cutscenes hittar vi Troy Baker, Ashley Johnson och Laura Bailey. Även spelets regissör Neil Druckmann är med på några spår.

Via Sony

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.