Tesla-appen får 2FA-stöd – lås appen med tvåfaktorautentisering

Tesla Model X

Visste du att den officiella Tesla-appen för iOS inte har stöd för tvåfaktorautentisering? Appen kan användas till att bland annat hitta och låsa upp bilen, så att så kallad 2FA-stöd inte finns är helt urbota dåligt. Och Elon Musk håller med.

I ett meddelande på Twitter säger Elon Musk att tvåfaktorautentisering är på gång till Tesla-appen för iOS. Funktionen testas internt på Tesla och kommer att ha stöd för både SMS och engångskoder från app.

Vi vet inte om appen blir obligatorisk att använda. Det vore dock mycket fördelaktigt att öka säkerheten på en så viktig app. Kanske borde Tesla ge ett bra incitament till att aktivera den, som några extra fördelar till bilägandet?

Sorry, this is embarrassingly late. Two factor authentication via sms or authenticator app is going through final validation right now.

Elon Musk, Twitter

Det är oklart om Tesla kommer att använda Face ID också, eller om det är något som kommer vid ett senare tillfälle. Med ansiktsdetektering riskerar exempelvis Uber-förare inte att passagerare ser lösenord eller pin-kod.

Idag vet vi inte exakt när uppdateringen till Tesla-appen för iOS kommer. Artikeln uppdateras omedelbart när mer information finns.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.