Tekniken går framåt – nu blir fler spel filmer

Tidigare brukade spel komma till från att en riktigt bra film eller serie skapades. Man såg då hur man kunde ta den filmen och göra till ett minst lika bra spel. Detta är något som har funkat väldigt bra genom åren och har gjort att många spel och filmer har gjort den andra en tjänst. 

handkonsol stranger things spel pixel 2021 unsplash
Källa: Unsplash

Många stora tv-spel som görs om till filmer framöver

Inte nog med att spelsuccén The last of us snart släpps på HBO, nu finns det flera kommande filmer som görs om från spel. En av de som återkommer igen är Tomb Raider, där vår svenska Alicia Vikander spelar den välkände protagonisten Lara Croft. Den förra filmen var en hyfsad succé och nu återkommer filmen i en ny tappning. Några av de 11 filmer som kommer göras om från spel till film är alla från spel som håller riktigt hög kvalitet och som också har sålt många exemplar på marknaden. Detta både i Sverige som internationellt. Bland dessa hittar vi, inklusive tidigare nämnda filmer, Metal Gear Solid, Ghost of Tsushima, Resident Evil, Uncharted och The Division. Bubblaren Portal finns även med på ett hörn precis som Minecraft. Några spelsuccéer som kan bli minst sagt intressant att få se på den stora duken framöver. 

Tom Holland åker på en skada under Uncharted inspelning

På tal om filminspelningar och spel är det en skådespelare som har drabbats lite extra av just sin inspelning. Tom Holland, som spelar en av huvudrollerna i filmen Uncharted säger att tiden under inspelningen var kul men samtidigt “tog knäcken på honom”. Under inspelningen ska skådespelaren ha åsamkat sig tendinit. Vilket är en inflammation i en sena. Även om han är mer specifik brukar detta drabba någon muskel som ofta belastas mycket. Detta brukar vara en armbåge, ett knä, axel eller en vrist. Det borde därför inte vara allt för långsökt att det är någon av dessa han har skadat. Tom Holland är en skådespelare som har många jobb på g och det faktum att han bara hade tre dagars vila mellan inspelningen av Uncharted till att gå på inspelningen av den nya Spiderman: No way home är kanske inte superbra för britten. Uncharted förväntas ha premiär i februari nästa år. 

I takt med att tekniken går framåt – går film och spel framåt

I takt med att tekniken går framåt gör det också möjligt för många filmskapare att återskapa de miljöer och de olika uppsättningar som många spel bjuder på. Precis som inom tv-spel och film har tekniken även gått långt framåt inom andra segment och digitala plattformar. När det gäller spel på casino och olika typer av kortspel och odds så har även tekniken gått kommit långt. När du ska välja dina spel och lägga dina bets kan det därför vara värt att kolla in vilka spel som finns och kanske använda sig av en guide till en början. Generellt brukar det vara ganska enkelt att öppna ett konto och börja spela men det kan också skilja sig från sida till sida och spel till spel.

nintendo switch screen finger games 2021 unsplash
Källa: Unsplash

Det görs många spel och filmer idag och allt är långt ifrån bra. Det kan därför vara smart att kolla upp lite innan vad som finns. Tekniken går alltid framåt men det betyder inte alltid nödvändigtvis att allt är precis så bra som det framstår. Det kan också vara svårt att matcha den känsla som finns i spel i en film. Även om man kanske kan se hög potential i just ett spel idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.