SwiftKey uppdateras med förbättringar till gränssnittet

swiftkey-keyboard

SwiftKey är ett av Androids absolut bästa tangentbord från tredjepartstillverkare och min stora favorit i skrivande stund. För inte så länge sedan noterade appen att jag sparat fler än 100 000 nedslag tack vare funktionen som förutspår ord baserat på enskilda bokstäver. Man sparar enormt mycket tid i längden.


Nu meddelar utvecklarna bakom SwiftKey att applikationen fått en ny betaversion som kallas ”Layouts for Living”. I denna har man slått ihop smartphone- och surfplatteversionen, man kan ändra storlek på tangentbordet samt flytta på detta över hela skärmen.

Med tanke på att appen redan är så förträfflig på att förutspå ord så är det logiskt att SwiftKey nu får optimeringar och nyheter till gränssnittet. Speciellt spännande kan det vara för så kallade phablets med större skärmar kring 5.5-6 tum, en storlek som kan vara extra knepig att hantera när man skriver på skärmen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.