Samsung Galaxy S4 drabbat av dåliga batterier

samsung-galaxy-s4-logo.jpg

Samsung har börjat återkallar batterier som används populära storsäljaren Galaxy S4. Anledningen är att ett stort antal användare har reklamerat sina telefoner på grund av batterier som antingen tar slut på tok för fort eller som sväller och pressar mot bakstycket på telefonen.


Uppgifterna om batterier som tar slut så fort som en del har rapporterat är alarmerande för Samsung som nu vidtar kraftfulla åtgärder. I ett inbytesprogram som nyligen aktiverades så lovar företaget att byta batterier som visar tecken på att vara dåliga – och man gör det dessutom helt gratis.

Den som noterat att ens batterier dräneras på tok för fort för att vara normalt eller visar andra tecken på att vara dåligt ska besöka närmaste servicecenter för en inlämning. Där ska man enligt uppgift få ett utbytesbatteri helt gratis. Frågan är bara hur många sådana som finns i Sverige.

Tips för längre batteritid med Galaxy S4

Om du märker att din Galaxy S4 äter batteri snabbare än du skulle önska så är det mer troligt att något i Android hjälper till än att batteriet i sig är dåligt. Det finns några riktigt enkla knep för att förlänga batteritiden efter bara några minuters läsning – så här gör du:

  • Det första är att ställa in så skärmen automatiskt justerar ljusstyrkan efter omgivningen. Det här kan spara dig rejält med batteritid så testa direkt och se om det märks någon skillnad.
  • Det andra är att slå av pushmeddelanden för e-post då detta slukar rejält med batteri och även data då det krävs en konstant kontakt mellan telefon och server.
  • Via inställningarna kan du se vilka applikationer och tjänster som drar mest ström. I mitt fall står skärmen för 37 procent av dagens förbrukning och därefter kommer Google Play-tjänster. Vilka är dina i toppen?
  • Om det är möjligt bör du även sätta tiden för skärmens timeout så kort som möjligt – gärna under 30 sekunder.
  • Slutligen kan nämnas att du alltid bör hålla batterinivån över 20 procent och undvika korta laddningsstunder för att hålla den fysiska biten av batteriet i trim. Jodå, det är nödvändigt även på dessa nyare batterier.

Vad är dina bästa tips för att batteriet ska hålla i en hel dag eller mer? Att byta till en Galaxy Note 3 eller annan modell med stort batteri räknas inte!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.