Nvidia lanserar Geforce GTX 760 TI

nvidia-geforce-gtx-760ti

Nvidia lanserar nya Geforce GTX 760 TI – ett kort som är i det närmaste identiskt med Geforce GTX 670. Det nya grafikkortet är anpassat för OEM-tillverkare och har 1 344 CUDA-kärnor samt en klockfrekvens på 915 MHz. I turboläget kan kortet dock nå hela 980 MHz under tung belastning.

Jämfört med befintliga GTX 760 så har TI-varianten fler CUDA-kärnor (upp från 1 152 st) men en lägre klockfrekvens (ner från 980/1033 MHz). Man använder även samma 256-bitars minnesbuss som det befintliga kortet och har 2 GB grafikminne som kör i 6 008 MHz. Inget omvälvande här alltså.

Portarna som finns är dubbla DVI-portar, en HDMI och en DisplayPort. Den som hade hoppats på ett grafikkort som skulle placeras mellan GTX 760 och GTX 770 får tyvärr vänta lite till och se om Nvidia har fler lanseringar på gång. Annars är det tyvärr bara att ta ett av de befintliga på marknaden.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.