SwiftKey kommer till IOS som anteckningsapp

swiftkey logo 2019

SwiftKey är den absolut bästa appen för mig till Android. Det är nämligen ett fenomenalt tangentbord som ersätter det som följer med Android och gör det på ett underbart sätt.

Det första som slår en är hur bra SwiftKey är på att gissa vilka ord som man försöker stava till. Ibland skriver jag faktiskt snabbare än med ett anslutet fysiskt tangentbord, även om jag fortfarande skulle rekommendera ett sådant. Sitter man på bussen eller tåget så är SwiftKey att föredra.

Det andra som gör SwiftKey så bra är hur snabbt man ställer storleken och hur tangentbordet ska fungera. Man kan ändra färgtema och för mig är det viktigare än man kan tro. Jag skriver hundratals artiklar på Android så varje liten detalj som gör det bättre är viktig.

Tråkigt nog finns SwiftKey inte till IOS som ett användbart tangentbord, detta då Apple inte tillåter ersättande funktioner som ett sådant. Däremot verkar det som att vi får en anteckningsapp med SwiftKey som inbyggt tangentbord, unikt för den appen.

Huruvida det fungerar för Apple och användarna återstår att se, men det är inget som skulle få mig att gå tillbaka till Iphone och Ipad igen (jag har en Samsung Galaxy S4 & Nexus 7 idag). Dock är det ett steg i rätt riktning och om Apple bara öppnar upp IOS så har SwiftKey redan lagt grunden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.