Apple TV Gen 4 kan erbjuda komplett programbutik med spel

apple-tv

Apple TV är ett idag efterhalkat mediacenter som saknar många av de funktioner som konkurrenterna kan erbjuda. Till sitt försvar finns dock en tät integration med Apples tjänster och det är också vad som håller produkten vid liv.

Om man skulle kapa den länken vore Apple TV inget mer än ett dåligt mediacenter. Filstödet är obefintligt för att nämna en sak och det saknas såväl Dolby TrueHD som DTS-HD Master Audio. För ett mediacenter som fokuserar på strömmande film så är det iofs inte de viktigaste funktionerna.

Dock så behövs en ordentligt uppfräschning för att göra Apple TV fortsatt attraktiv – och det kan snart vara på gång med Apple TV 4. Det pratas om en komplett butik för åtminstone spel, något som Apple påstås satsa ordentligt på framöver.

Spel har varit en stor del av hela IOS-plattformen ända sen App Store lanserades. Inte så konstigt med tanke på många av spelen är gratis eller bara kostar upp till några tior. Om Apple TV får stöd för appar kommer den inte att bli en Xbox One eller Playstation 4, men de låga spelpriserna gör att den kan slå igenom ordentligt.

Om Apple använder en uppgraderad processor, snabbare grafikkrets och samtidigt ökar minnesmängden kan det här bli en riktigt trevlig produkt. Om vi nu bara får MKV-stöd, Dolby TrueHD och DTS-HD MA också.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.