SwiftKey har stöd för Microsoft-konto – fungerar med Android & iOS

swiftkey-android-2017

Microsoft har uppdaterat populära virtuella tangentbordet SwiftKey med stöd för Microsoft-konto.

Med nya stödet kan nya användare logga in på ett befintliga Microsoft-konto istället för att skapa ett SwiftKey-konto som tidigare. Uppdateringen ger även stöd för venetianskt QWERTY-layout på tangentbordet.

Det handlar alltså om en mindre uppdatering med få nyheter, men de som inte vill skapa ett separat SwiftKey-konto lär uppskatta vad som erbjuds. Sen tidigare har SwiftKey även uppdaterats med en förbättrad SwiftKey Hub, tre nya teman och det har blivit enklare att använda hashtaggar.

Samma stöd för Microsoft-konto som Android nu har fått finns sedan någon dag tillbaka även för iOS-användarna. Nu när de båda dominerande mobila plattformarna har stöd för Microsoft-konto kan företaget fokusera på en funktion som de utlovat sedan länge — stöd för att kopiera text mellan SwiftKey och Windows 10-datorer.

Idag finns möjligheten att spara flera samtidiga textklipp med SwiftKey. Nästa steg är att kunna skicka dem till en Windows-dator och på så vis dela information över flera enheter på ett smidigare sätt än tidigare varit möjligt till PC.

Om du inte redan använder SwiftKey kan du kostnadsfritt ladda ner och använda applikationen via Google Play Store och Apple App Store. Alla grundfunktioner är gratis att använda, men vill du ha extra teman och dylikt kostar det några kronor att köpa in-app. Det är dock helt valfritt och ändrar inte funktionaliteten.

Föredrar du att använda produkter och tjänster från Google kan vi istället rekommendera utmärkta Google Keyboard, eller bara Gboard, som ett likvärdigt alternativ.

Smarta tangentbord blir allt vanligare och de kan idag, med lite inlärning från användaren, göra att man skriver mycket snabbare än med ett traditionellt tangentbord. De har blivit ruskigt bra på att förutse vad man tänker skriva, och det kan snabbt spara mycket tid och många knapptryck på skärmen. Prova själv – vi lovar att du märker skillnad efter en tids användning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.