SwiftKey är nu gratis – nu med stöd för teman

swiftkey-teman

SwiftKey för Android är nu helt gratis att ladda ned och använda.
Istället för att ta betalt för själva appen så har utvecklarna istället börjat fokusera på teman som användarna uppmanas att köpa.

Med nya versionen får vi inte mindre än åtta nyheter och den kanske största av dem är stödet för teman. Fler än 30 finns tillgängliga redan idag och de som betalt för SwiftKey sen tidigare tackas med ett paket om tio teman helt gratis – en välkommen gest som helt klart uppskattas.

Emoji har nu också inkluderats, närmare bestämt 800+ till antalet, och även dessa omfattas av appens inlärningsfunktion.

Vidare har SwiftKey äntligen fått möjligheten till en dedikerad rad för siffror, nya språk har inkluderats, Flow-funktionen har förbättrats och sist (men inte minst) har motorn bakom inlärningsfunktionen optimerats för bättre resultat.

Här är nyheterna:

  • SwiftKey-butik med 30+ teman
  • Nytt standardtema
  • Emoji-stöd med 800+ att välja mellan
  • Emoji har inkluderats i inlärningsfunktionen
  • Valbar dedikerad sifferrad
  • Inlärningsmotorn har optimerats och blivit effektivare
  • Nya språk har implementerats
  • Flow har optimerats för att vara bättre

Undertecknad har använt SwiftKey bra länge nu, både på telefon och surfplatta, och är riktigt imponerad av hur väl appen fungerar. Nyligen passerade jag 500 000 sparade tangentnedslag och det om något vittnar om hur mycket jag använder mina tekniska prylar.

Många artiklar skrivs på min första generationens Nexus 7-surfplatta och utan SwiftKey hade det varit mäkta jobbigt att klara av.

Det finns småsaker som måste finputsas innan jag kan ge ett toppbetyg, men de är få och småaktiga. Bland annat finns en irriterande fördröjning när man kollar igenom de inlagda emoji-ikonerna, något som jag inte har märkt i någon annat tangentbord. Som sagt, smått och sådant som kommer att arbetas bort med framtida uppdateringar.

Läs mer om nya versionen på den officiella bloggen eller ladda ned SwiftKey på Play Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.