Mer reklam från Instagram – nu i fler länder

instagram-logo

Instagram har sedan en tid tillbaka visat reklam i bildflödet, dock bara på den amerikanska marknaden.

Nu är det dags för tjänsten att bredda reklamvisningen och utökar med Kanada, Storbritannien och Australien.
Reklamen som visas är speciellt framtagna för respektive region som berörs och enligt företrädare för Instagram kan man tänka sig att utöka till fler länder inom sin tid.

De som visar reklam är bland annat företag som är närvarande på Instagram i de länder där reklam ska visas. Det kan vara ett globalt känt varumärke eller någon med stark lokal anknytning. Exakt vilka som är aktuella återstår dock att se.

Något man har gjort riktigt schysst (eller lurt, beroende på hur man ser det) är implementationen av reklamen. Innehållet är skapat för att ”smälta in” bland bilderna i användarnas bildflöden – vilket ökar chansen för att någon klickar samtidigt som man inte retar sig på någon ful bild som sticks in mitt i då och då.

Det finns inga uppgifter om reklamen även kommer till den svenska marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.