Svärdet Master Sword i Zelda: Tears of the Kingdom – så får du det

the legend of zelda tears of the kingdom 2023

Vad vore väl ett Zelda-spel utan det ikoniska svärdet ”Master Sword”? Precis som i föregångaren Breath of the Wild så kan du hitta mästarsvärdet i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – här förklarar vi exakt hur du gör.

Viktigt att tänka på är att du inte kan hitta det här föremålet lika snabbt som exempelvis Hylian Shield, den bästa skölden i Tears of the Kingdom. Och även om Master Sword är ruskigt bra så är det inte det enda, kraftfulla vapnet i spelet.

Här är all du måste veta om hur man hittar Master Sword i Tears of the Kingdom, samt vilka fördelar svärdet ger dig som inga andra vapen ger.

Så hittar du Master Sword i Zelda: Tears of the Kingdom

Det viktigaste du måste veta är att Master Sword inte finns på en statisk plats i Hyrule. Det är en stor skillnad mot exempelvis skölden Hylian Shield som du hittar vid hamnen under det stora slottet Hyrule Castle.

Här är tre saker att ha i åtanke inför letandet:


  • Master Sword finns på huvudet på draken ”Light Dragon” som flyger runt i Hyrule
  • Hitta Light Dragon och ett sätt att ta dig upp på draken
  • Du måste ha två fulla stamina-hjul för att hämta vapnet. Det hjälper inte att äta mat som ökar din stamina temporärt – det måste vara permanent.
zelda tears of the kingdom light dragon
Det här är draken du ska hitta i Hyrule.

Här hittar du Light Dragon i Hyrule

Det finns två sätt att hitta draken Light Dragon medan den cirklar runt i världen. Det ena är via en så kallad quest, ett uppdrag som du får, och det andra är att snubbla över drakens position antingen av misstag eller genom att stöta på den på din färd genom världen.

Det är absolut enklast att hitta draken med flit genom uppdraget. Anledningen? Så fort du aktiverar questen som heter ”Recovering the Hero’s Sword” så får du en konstant uppdatering av vart Light Dragon befinner sig. Du slipper helt enkelt leta.

Så får du uppdraget för att hitta Light Dragon

  1. Ta dig till Lost Woods och passera området tills du når Korok Forest
  2. Prata med Deku Tree och hjälp varelsen att besegra Phantom Ganon
  3. När du pratar med Deku Tree efter striden så får du uppdraget

Ta dig upp på draken – så gör du

Det enklaste sättet att ta dig upp på draken är att hitta närmare Skyview Tower. Ta dig dit, aktivera liften så att du skjuts upp i luften och glid hela vägen till Light Dragon.

Om det inte finns ett torn i närheten så kan du ta dig till en Sky Island. Använd fallande block md Recall-egenskapen för att ta dig upp till ön och använda paraglidern för att ta dig till draken.

Rädd för att ramla av draken? Om du råkar snubbla och trillar av draken så måste du omedelbart öppna din paraglider. Du får en liten boost uppåt av drakens vindströmmar så att du kan landa på den igen.

zelda tears of the kingdom light dragon 2

Så tar du Master Sword från drakens huvud

Det är som ovan nämnt viktigt att du har två hela stamina-hjul om du ska ta Master Sword från drakens huvud.

Om du inte har det så kommer draken att skaka av dig direkt när du försöker ta svärdet.

Har du däremot förutsättningarna så finns inget mer att göra än att gå fram till svärdet, trycka på action-knappen och se den lilla videon som spelas på skärmen.

Är Master Sword oförstörbart?

Nej, eller ja, det beror lite på hur man ser det.

Det går INTE att förstöra mästarsvärdet helt. Dock kan du inte använda det hur mycket som helst heller.

När du har använder Master Sword så dräneras svärdet på energi. Använd det för mycket och energin tar slut. Då måste du byta vapen så att mästarsvärdet får vila.

Men förstöra det helt kan du inte, tacksamt nog.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.