Bästa skölden i Zelda: Tears Of The Kingdom – så får du den snabbt

the legend of zelda tears of the kingdom 2023

När du börjar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom så har du begränsad utrustning och måste arbeta dig igenom en bra del av spelet innan du ens får chansen till den bästa föremålen. Eller?

Du kan faktiskt skaffa den bästa skölden i spelet bara några timmar in i handlingen – Hylian Shield.

Normalt måste du arbeta dig upp med bättre och bättre utrustning, uppgradera dem genom att kombinera olika föremål. Men om du följer vår korta guide här under så kan du ta dig förbi allt letande och krånglande med dåliga sköldar mycket snabbare.

Lästips: Så får du tag på Master Sword – det bästa svärdet i Hyrule

Det viktiga är att du först klarar den inledande handlingen till The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.


Anledningen är att du behöver ta dig tillbaka till det verkliga Hyrule innan du kan hitta skölden. Det tar uppåt två timmar att klara handlingen, så stressa inte utan låt upplevelsen få ta lite tid i början. Det är absolut värt det eftersom spelet har en underbar handling som du inte ska springa förbi.

När det är klart och du känner dig redo så måste du flyga till bryggorna under Hyrule Castle. Så här gör du!

the legend of zelda tears of the kingdom 2023 hyrule castle docks
Det är hit du ska för att hitta området du ska till.

Så hittar du Hylian Shield i Tears Of The Kingdom

Inledningsvis, efter att du är färdig med inledningen, så ska du först klara några specifika uppdrag. Därefter kan du ta dig till skölden. Här är fem enkla steg:

  1. Besök Purah på Central Square och hjälp henne att sätta upp Skyview Tower. Det gör att du får föremålet ”paraglidern” vilken är nödvändig för att ta sig till Hylian Shield.
  2. När du har fått paraglidern så tar du dig mot Hyrule Castle. Se till att ha en båge och pilar innan du börjar resan mot slottet.
  3. Ta dig till slottets baksida, vilket är norrsidan genom att klättra runt klippformationerna på båda sidor av slottets område, eller genom att springa rakt igenom själva slottet om du vågar det. Tänk på att slottet är en farlig plats med fiender som dödar dig med enkelhet i början, så det gäller att vara försiktig.
  4. När du når den norra sidan hoppar du ner till de lägre delarna under det svävande slottet. Där finns en öppning som ser ut som om den en gång var avsedd för båtar i förr. Här gäller det att du är försiktig, fienderna är många i området.
  5. När du når bryggorna kommer du att se en lång trappa som leder upp till en högre nivå med en brasa omgiven av facklor. Använd din båge, skjut en pil genom en av facklorna och in i brasan.
the legend of zelda tears of the kingdom 2023 hyrule castle docks 1
Trappan du letar efter.

Voila! Nu kommer en kista att resa sig ur marken och inuti den finns skölden ”Hylian Shield”. Det är den bästa skölden i spelet med en riktigt hög försvarspoäng på 90.

Hylian Shield kan gå sönder

En mycket viktig detalj om Hylian Shield är att skölden faktiskt kan gå sönder.

Ja, den är ett av spelets bästa föremål. Nej, till skillnad från ”Master Sword” så är den inte ett evigt föremål i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Om din sköld träffas för många gånger så kommer den att gå sönder helt enkelt. Man kan ha sina åsikter om vapenförsämringen i Zelda-spelen (vi är åtminstone inte något stort fan av den spelmekaniken), men så är det.

Spelade du Breath of the Wild så vet du att man kunde köpa en ny sköld om den första gick sönder, men i skrivande stund vet man inte om samma möjlighet finns i efterföljaren. Du bör alltså vara mycket försiktig med din Hylian Shield tills vi vet huruvida det går.

Här köper du

Har du inte redan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom till din Switch? Du hittar de bästa priserna och officiella återförsäljare som säljer spelet via Prisjakt. Där finns dagsaktuella priser och du kan läsa omdömen om både butikerna och spelet.

Ett tips är att spela Breath of the Wild först om du inte gjort det – då får du en sammanhängande berättelse och samtidigt spela det kanske bästa Switch-spelet som någonsin släppts.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.