Hogwarts Legacy till Nintendo Switch försenas (november 2023)

Hogwarts legacy

Har du en Nintendo Switch och väntar på att Hogwarts Legacy ska släppas till spelkonsolen? Då har vi tråkiga nyheter då lanseringen har skjutits på framtiden. Det dröjer helt enkelt flera månader innan spelet kan släppas.

Nyheten kommer bara kort efter att Hogwarts Legacy släppts till förra generationens spelkonsoler, Xbox One och Playstation 4. En lansering som skedde den 5 maj till mångas stora glädje.


Lästips: Hogwarts Legacy är bättre utan DRM-skyddet

Exakt varför spelet inte kan släppas som tänkt till Switch är oklart. Det enda vi vet är att det nya datumet är den 14 november.

”Hogwarts Legacy släpps till Nintendo Switch den 14/11/23. Vi vet att fans ser fram emot att spela på Switch, därför är det vår högsta prioritet att skapa den bästa möjliga upplevelsen. Tack för ditt tålamod.

Finns nu tillgängligt på PS5 och PS4, Xbox X|S och Xbox One, samt PC.”

Portkey Games, Twitter

Det enda vi vet just nu är att spelstudion behöver mer tid för att de vill ”skapa den bästa möjliga upplevelsen”. Normalt betyder det att spelet behöver finpoleras för att fungera så optimalt som möjligt. Prestandan är inte tillräckligt bra helt enkelt.

När Hogwarts Legacy släpptes till Xbox One och Playstation 4 blev det snabbt uppenbart att spelet inte flöt lika väl som på sina nyare syskonmodeller, Xbox Series X/S och PS5. Vilket är att vänta med tanke på prestandaskillnaden. Men det är faktiskt så illa att du bör ställa ner FPS:en till maximalt 30 fps för att få en jämn bildvisning utan ryckigheter.

Lästips: Hogwarts Legacy har problem med prestandan (guide för fixar)

Och det sätter tonen för Switch-versionen. Nintendo Switch är en ännu långsammare och segare maskin än Xbox och Playstation.

Med Xbox Series X/S och Playstation 5 får du en fullständig upplevelse med alla stora och öppna ytor som utvecklarna vill ha. Med Xbox One och Playstation 4 har många av de öppnare ytorna ersatts med trånga korridorer och andra stängda ytor, för att spara på resurserna så att laddningstiderna inte sticker iväg.

Frågan är hur det blir på Switch som har ännu sämre prestanda. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.