Klara Zelda: Tears of the Kingdom på 94 minuter

the legend of zelda tears of the kingdom 2023

Det tar bara en timme, 34 minuter och 33 sekunder att klara The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Eller 94 minuter om du föredrar att räkna så. Allt som krävs är kännedom om Hyrule, hur man bemästrar Links förmågor på klurigast vis och en hel del tålamod.

Personen som klarade spelet på så kort tid kallas sig för ”gymnast86”. I en full video på de hela 94 minutrarna kan du följa hans väg mot rekordtiden, komplett med trix och tricks, samt lite frustration på sina håll.

Tips: Så hittar du Master Sword i Tears of the Kingdom

Se hela rekordrundan av Tears of the Kingdom

Visste du att dem kortaste tiden hittills i första spelet Breath of the Wild stannar på galet låga 23 minuter och 42 sekunder?

Det är inte klart huruvida Tears of the Kingdom når så låga siffror, men räkna med att 94 minuter inte är i närheten av kommande speedruns när entusiasterna börjar hitta bättre tekniker och vägar för att korta tiderna.


Den stora frågan är nu hur snabbt man kan ta sig under 50 minuter. Vad tror du – kommer det att ta dagar, veckor eller månader?

Tips: Så hittar du Hylian Shield (bästa skölden) snabbt i Tears of the Kingdom

Det här krävs för att göra en speedrun av Tears of the Kingdom

Viktigt om Tears of the Kingdom är att många av de knep som speedrun-communityn använder sig av i Breath of the Wild inte fungerar i det nya spelet.

Spelstudion bakom spelet har helt enkelt designat bort de buggar, glitchar och fördelar som communityn hittat och nyttjar. Det gör Tears of the Kingdom betydligt mer utmanande till en början innan nya lösningar har hittats.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.