Surface Pro har problem – går ner i viloläge utan anledning

surface-pro-4-refresh-front

Surface Pro är en hett omtalad bärbar dator med snabb hårdvara, fläktlös design och många tilltalande egenskaper. Något som däremot inte är speciellt lockande är ett potentiellt problem som gör att datorn går ner i viloläge och ibland vägrar låta sig väckas utan en omstart.

I skrivande stund är det bara ett fåtal användare som rapporterat om problemet med att Surface Pro går ner i viloläge även när datorn används. Förhoppningsvis är det bara ett litet antal enheter som påverkas och att det enkelt kan lösas med en uppdatering av mjukvaran.

Tacksamt nog är det dessutom ett temporärt enkelt problem som användarna drabbats av. För de flesta räcker det att trycka på strömknappen för att återväcka datorn och fortsätta som vanligt, andra rapporterar att de tappar WiFi-anslutningen efter vänteläget.

Den som har koll på Surface-serien kommer kanske ihåg att Surface Pro 4 hade ett liknande problem fast helt tvärtom. Med den modellen var det svårt att få datorn att gå ner i viloläge, och när den väl gjorde det kunde batteriet dräneras på rekordtid.

Microsoft har släppt regelbundna uppdateringar till sina datorer i Surface-serien och med åren (!) arbetat bort många problem och barnsjukdomar. Men det har gått långsamt och förhoppningsvis kommer inte Surface Pro att drabbas av alltför mycket.

Om du är spekulant på en Surface Pro kanske du undrar om det är läge att avvakta ett köp. Och nej, det här är i skrivande stund inte en anledning att hålla tillbaka med köpet. Om du är intresserad finns många fler fördelar som väger upp för det här kraftigt begränsade problemet. Men givetvis, är du mycket osäker är det bättre att leta vidare eller avvakta.