Supporten för Lumia 1020 stoppas i september – ersättare på gång?

nokia-lumia-1020

Nokia Lumia 1020 kan få en ersättare inom kort då uppgifter pekar på att stödet för modellen är på gång att slopas.

Redan i september kan Nokia stoppa stödet för den populära Lumia-modellen och då har telefonen bara funnits på marknaden i lite mer än ett år då den släpptes i juli 2013.

Eftersom det inte finns mer information än så här och dessutom obekräftad sådan så bör oroliga ägare ta det hela med ro – och en nypa salt. Lumia 1020 kommer att få Windows Phone 8.1 med Lumia Cyan och det är en massiv uppdatering på alla punkter. Efter det står framtiden dock oskriven.

Snapdragon 805 en vinnare

Med lite tur betyder det slopade stödet att Nokia har en uppgraderad efterföljare på gång. Det är något som behövs då bland annat webbsajten DxOMark visar att Lumia 1020 sin kamera till trots får se sig slagen av såväl Samsung Galaxy S5 som Sony Xperia Z1/Z2 och Iphone 5s gällande bildkvalitet.

Vad vi hoppas på nu är att Nokia (och Microsoft givetvis då företaget köpte upp den finska tillverkaren tidigare i år som ni säkert minns) får ut en Lumia 1030 med Qualcomm Snapdragon 805 och PureView-kamera på 30 megapixel. Snapdragon 805 har flera tunga förbättringar på kamerabiten och kan bli ett riktigt monster till SoC-krets i en kamerorienterad Lumia-telefon.

Tror ni att Nokia och Microsoft har en kameratungviktare på gång för att åter ta kameratronen efter fallet av 808 PureView och Lumia 1020?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.