Startmenyn i Windows 9 – så ser den ut idag

startmenyn-windows9-tidig-build
Klicka för större bild (1 916 x 1 208)

Windows 9 kommer att introducera startmenyn efter en tids frånvaro och nu har vi en bild på hur den ser ut.

Menyn är starkt influerad av Modern UI-gränssnittet som vi har fått bekanta oss med i Windows 8/8.1 men behåller drag från den traditionella design som återfinns i Windows 7.

Bilden ovan visar hur startmenyn såg ut i den tidiga testversionen Build 6.4.9788 vars innehåll egentligen inte är tänkt att beskådas utanför Microsoft. Utseendet kan alltså ändras kraftigt till den färdiga versionen.

På bilden står även Windows 8.1 Pro att läsa och av det kan vi dra två slutsatser. Det första är att det är en mycket tidig testversion då det sen tidigare är bekräftat att dessa faktiskt är märkta som Windows 8.1 Pro. Det andra är att Windows 9 kan bli en vidareutveckling av Windows 8.1 snarare än något helt nytt – en uppdatering helt enkelt fast något större.

Vad tror ni – är detta vad användarna så länge önskat få sen Windows 8 släpptes?

Bildkälla: My Digital Life

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.