Super Mario Run kommer till Android — förhandsboka spelet idag

Super Mario Run Logo

Super Mario Run kommer till Android och redan idag kan du förhandsbeställa spelet till din telefon eller surfplatta. Allt du behöver göra är att besöka spelets sida på Google Play Store och klicka på knappen för att få ett meddelande när spelet är tillgängligt.


Exakt när Super Mario Run släpps är oklart i skrivande stund, men det är förvånande att Nintendo är så snabba med att presentera en Android-version. Detta då spelet initialt släpptes i samarbete med Apple för iPhone och iPad.

Efter att Nintendo och Apple presenterade Super Mario Run tog det bara en månad innan spelet släpptes. Förhoppningsvis dröjer det inte längre än så för Android-lanseringen.

Precis som med iOS krävs en konstant internetanslutning och om vi ska tro tidigare tester betyder det upp till 75 MB per timme i förlorad surfpott. Anledningen till att det behövs anslutning hela tiden är för att Nintendo har en aggressiv hållning mot piratkopiering och vill helt enkelt skydda sitt spel.

Super Mario Run har kritiserats av både spelare och investerare, inte minst för att Nintendo bekräftat att det inte kommer mer innehåll till speltiteln. De enda uppdateringar som är planerade är buggfixar — inga fler banor eller dylikt.


Ett tips är att vara mycket försiktig när du laddar ner applikationer som har med Super Mario Run att göra. Många oschyssta utvecklare utnyttjar hur populärt Super Mario Run är för att skapa namnmässigt liknande appar som är skadliga för dig och din telefon. Här är den officiella sidan på Google Play Store, ladda bara ner spelet därifrån.

Har du provat Super Mario Run? Kommentera gärna och berätta vad du tycker om spelet!