Apple kan släppa nytt teaterläge med iOS 10.3 — första betan i januari

Apple iPad Pro

Apple arbetar med att färdigställa iOS 10.3 och med nya versionen av populära mobilplattformen kan vi få ett nytt teaterläge. Exakt vad det innebär är i skrivande stund inte klart, men vi vet åtminstone att läget får en popcorn-liknande ikon i kontrollcentret.

Redan i januari kan vi få en första inblick i hur teaterläget fungerar. Uppgifter pekar nämligen på att Apple släpper en beta-version av iOS 10.3 till utvecklarna den 10 januari. Då får vi en första inblick kring funktionerna i iOS 10.3 — och kanske dold information om kommande iPad-modeller.

Apple väntas släppa nya modeller i iPad-serien kring slutet på mars eller början på april, uppgifter pekar på tre nya modeller i olika storlekar, och allt pekar idag på att iOS 10.3 släpps med dessa. Det är mer regel än undantag att det finns uppgifter om dessa djupt i iOS som dyker upp i beta-versioner.

Sen tidigare har vi hört rykten om att Apple tänker öka stödet styluspennan Pencil med iPad-modellerna. Bland annat genom stöd för att kunna rita i fler applikationer över hela operativsystemet. Om det kommer med iOS 10.3 återstår att se, men det vore en välkommen förbättring som blir ett direkt svar på hur styluspennor fungerar med Windows 10 på Microsoft Surface-serien.

Apple iPad Pro
iPad Pro är utmärkt med Apple Pen — och iOS 10.3 kan potentiellt göra det ännu bättre

Stora webbsajter som MacRumors och 9to5Mac har rapporterat en ökad trafik från enheter som påstår att de använda iOS 10.3. En ökning brukar vanligtvis indikera att Apple gör sig redo för antingen lansering eller, som i det här fallet, släppet av en beta-version.

Ett råd är att inte installera beta-versionen iOS 10.3 på din iPhone eller iPad så fort den släpps. Det är alltid bättre att avvakta nästa eller ännu hellre den tredje beta-versionen för att slippa de första buggarna som kan ställa till det. Vanligtvis släpper Apple riktigt stabila beta-versioner, men det är lite av ett lotteri ibland, så vänta in senare beta-versioner eller den färdiga mjukvaran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.