Suddiga bilder med Samsung Galaxy S23 (kameraproblem)

Samsung Galaxy S23 Ultra
Foto: Zana Latif, Unsplash

Det kan finnas ett allvarligt problem med kameran i Samsung Galaxy S23 och Galaxy S23 Plus. Användare rapporterar att fotografier blir oförklarligt suddiga.

På sajter som Android-Hilfe, Reddit och Samsungs egna, officiella forum vittnar använare om hur områden i olika former upplevs som oklara. Ofta i form av en böj, likt en banan eller ringformat.

Kan vara problem med optiken i mobiltelefonen

Det finns inga indikationer på att det skulle vara problem med mjukvaran i telefonerna. Därför är det en del som tror att det är optiken själv som ställer till det. Vilket ökar riskerna rejält för användarna eftersom det kan leda till behovet av en fysisk reparation.

samsung galaxy s23 camera issue reddit 2023
Den här testbilden från Reddit visar problemet. Foto: Reddit

Notera att suddighet i bilder inte är ovanligt med optik av typen ultravidvinkel och vidvinkel. I de yttre delarna på bilder tagna med vidvinkeloptik uppstår en förvrängning som sällan, eller aldrig, går att ta bort helt. Mitten däremot ska alltid vara skarp och tydlig.

Men det är inte den typen av problem som drabbar användarna. Åtminstone enligt uppgifterna som finns idag.

Hjälper inte att starta om telefonen

Att byta kamera-app fungerar inte och inte heller att starta om mobiltelefonen. Den enda lösningen som verkar troligt idag är att hela kamerapaketet byts ut. Eventuellt kan Samsung göra något magiskt med en uppdatering till mjukvaran, men det är oklart i skrivande stund.

Samsung har inte kommenterat problemet än.

Via AndroidAuthority

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.