Subway får stöd för Apple Pay & Samsung Pay — men bara i 12 restauranger

subway-betalkiosk-applepay-samsungpay

Matkedjan Subway har presenterat en plan för att designa om 12 restauranger fördelat över USA, Kanada och England. Förutom ett nytt utseende kommer restaurangerna ha snabbkiosker för beställning och betalning — mycket likt hur McDonalds använder terminaler de senaste åren.

Snabbkioskerna kommer att erbjuda det fulla utbudet från Subway, komplett med stöd för att kunna bygga sin egen macka från grunden. Det är trots allt ett av Subways stora dragplåster — att du ska kunna bygga din egen macka precis som du vill.

När du skapat din macka på skärmen kan du givetvis betala på traditionellt vis med betalkort. Men Subway har tacksamt nog tagit det ett steg längre och lagt till stöd för både Apple Pay och Samsung Pay. Kontaktlös och kortlös betalning kommer alltså till Subway.

Det kommer även att finnas laddningsstationer för mobiltelefoner och surfplattor utplacerade samt gratis WiFi-anslutning. En tydlig markering om ett skifte till att försöka attrahera en ny generation ungdomar med teknik i både sinnet och bakfickan.

Self-order kiosks in select locations, digital menu boards and, as always, Apple and Samsung Pay options. Guests enjoy a speedy Subway® experience with a separate food preparation area and a designated pre-order pick-up location for kiosk, mobile app, delivery, catering and bot for Messenger orders, skriver Subway

Subway använder inte bara snabbkiosker för att skapa beställningar; det går även att använda den mobila applikationen om man hellre vill det. Och färdiga beställningar visas inte bara på skärmar i den aktuella restaurangen, man kan även få ett meddelande via Facebook Messenger när mackan är färdig. Äntligen någon praktisk nytta av en chatbot?

Nyheterna håller på att rullas ut på de berörda marknaderna men det finns inga omedelbara planer på att introducera samma tekniska förbättringar här i Sverige. Subway vill att de 12 restaurangerna agerar försökskaniner och om det faller väl ut introducera nyheterna till fler marknader innan året når sitt slut.

Det kanske mest intressanta för de tekniskt intresserade är att Subway får stöd för kontaktlös betalning med Apple Pay och Samsung Pay. Ett stort steg i rätt riktning för oss i Sverige där intresset från butikernas sida varit betydligt svalare än exempelvis i USA. Även Apple har knappt tittat åt vårt håll och vi kan i skrivande stund inte använda Apple Pay i vårt avlånga land.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.