Styr datorn med din smartphone – Remote Mouse


remote-mouse-app

Styr datorn med Remote Mouse

Vanligtvis har man en datormus eller pekplatta till hands för att styra muspekaren i datorn. Ibland kan det dock finnas tillfällen då man behöver komplettera dessa med ytterligare sätt att styra datorn på, exempelvis om man har en HTPC eller datormusen otursamt går sönder.

Med gratisappen Remote Mouse kan man använda sin smartphone eller surfplatta för att styra datorn – och det fungerar betydligt bättre än jag kunnat tänka mig.

Vilka är då kraven för att det ska fungera? Jo, man behöver en mobil enhet med Android, IOS eller Windows Phone. Därtill en dator med Windows eller OS X. Sedan måste dessa vara ansluta till samma nätverk via en router – så lär Remote Mouse fungera för de allra flesta.

Det är superenkelt att komma igång – så här gör du:

1. Börja med att ladda ned Remote Mouse till din smartphone eller surfplatta. Här hittar du rätt sida för just din enhet;


Iphone / Ipod | Ipad | Android | Windows Phone

2. När den är installerad hämtar du och installerar serverklienten på datorn;

Windows | OS X 10.5 & 10.6 | OS X 10.7+

3. Anslut båda enheterna till ditt hemnätverk om de inte redan är det.

4. Om allt har gått rätt till kommer Remote Mouse i telefonen eller surfplattan att hitta din dator. Du kan se att det är rätt då såväl datornamnet som ip-adressen visas på skärmen. Klicka på namnet och du ansluts till din dator via nätverket.

5. Nu är det bara att styra runt med muspekaren och klicka bäst du vill. Alla instruktioner som behövs finns på skärmen när du börjar styra första gången. Inga konstigheter och för mig fungerar det helt utan fördröjning – klart över förväntan.

Inställningarna är många, men du klarar dig utan att ändra någon av dem. Bara kör igång och börja styra med fingrarna.

Har du provat – och i så fall, vad tycker du om Remote Mouse?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.