Strömma filmer via torrents med Popcorn Time

Popcorn Time Film Serier Filmtjänst

En argentinsk utvecklare har tagit fram Popcorn Time – en applikation som gör att man kan strömma videor via torrents. Med appen får man tillgång till hundratals av de senaste filmerna, komplett med undertexter om man vill det och även möjligheten att välja vilken upplösning man föredrar.

Popcorn Time gör det betydligt enklare att titta på film via torrents utan att behöva gå igenom problemen med att ladda ned dem. Givetvis är det kanske inte det lagligaste sättet att se film på – men om man redan föredrar torrents på datorn så kan det vara ett praktiskt alternativ.

Medan man strömmar en film så lagras denna bit för bit på hårddisken och vid en omstart raderas alla bitarna automatiskt. Samtidigt fungerar appen som en torrentklient, så man delar med sig till andra samtidigt som man strömmar all data.

Om man ska tro utvecklaren är nästan hela konststycket programmerat i HTML5, CSS och JavaScript. Teknologin ska vara förvånansvärt enkel och man använder sig av ett antal API:er för att ordna med själva torrenten, filminformation och filmens poster.

Popcorn Time är helt utan kostnad

Det som gör Popcorn Time extra intressant är att det i skrivande stund inte finns någon ekonomisk vinning för utvecklaren. Inga annonser, prenumerationskostnader eller annat otyg.

Den som vill testa applikationen och strömma video utan att ”ladda ned den” kan göra så på Windows, Mac OS X och Linux. Notera att Popcorn Time är i skrivande stund är i beta, så det kan finnas buggar och annat som ställer till det om man vill testa.

En trevlig funktion för alla som har en Chromecast är att programmet kan strömma till just sådana. Bara välj filmen du vill se och markera Chromecast som mottagaren för uppspelningen. Det är ingen optimal lösning och man bör ha ett snabbt hemmanätverk för att det ska fungera, men för mig har det för det mesta gått riktigt bra.

Inte minst nu när det finns en ny Chromecast-modell som är snabbare och smartare än tidigare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.