HTC släpper teaservideo om nya One

htc-logo-telefon-botten

Det dyker upp allt mer information om nästa generations HTC One-modell och helt nyligen lade tillverkaren ut en liten teaser kring telefonens kamera.

Här försöker man lyfta fram den uppgraderade kameran och dess påstått bra egenskaper i dåliga ljusförhållanden – dock utan att gå inte alltför mycket på specifikationerna som gäller.

Åter igen är det UltraPixel-teknologi som gäller och då kamerasensorn har en pixelstorlek på hela 2.0 mikrometer (µm). Det tåls att jämföras med Iphone 5S som har en sensor med pixelstorlek på 1.5µm, Samsung Galaxy S4 med sina 1.13µm och nya Galaxy S5 som stannar på 1.24µm.

Obekräftade uppgifter om kameran i nya HTC One är att den får en kamerasensor med upplösning på fem megapixel och bländare på f/1.8. Det pratas även om dubbla sensorer på baksidan för bättre bilder i lågt ljus, optisk zoom och fokusändring i efterhand (!).

När den kommande modellen släpps blir det med tunga konkurrenter att slåss mot. Nokia Lumia 1020 är fortfarande en tungviktare med sin otroliga kamera, Samsung Galaxy S5 har helt ny sensor och tar bilder med fantastisk detaljrikedom och LG G3 väntas ha en riktig kanon till kamera.

Hur HTC One står sig mot dessa återstår att se – men nog får vi allt ett intressant kameraår för smartphones alltid.

)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.