Canon PowerShot G1 X II släpps i maj

canon-powershot-g1x-ii-front

Canon PowerShot G1 X Mark II kommer att släppas den 9 maj – detta enligt Amazon som nu har gått ut med den informationen på sin webbsajt.

Den nya entusiastkameran kommer med en 1.5-tumssensor som har upplösningen 12.8 megapixel, bildprocessorn är nya DIGIC 6 och optiken har en zoomfaktor om 5x med sin brännvidd på 24-120 millimeter.

Andra uppgifter om G1 X Mark II är att optikens bländare är f/2.0-3.9, optisk bildstabilisering direkt i kameran, NFC och WiFi för snabb delning av tagna bilder. Det finns även stöd för 14-bitars RAW, 31 fokuspunkter och baksidan håller en 3-tums kapacitiv pekskärm.

Det här kan bli en riktigt trevlig kamera med sina uppgraderade egenskaper jämfört med föregående modell – eller vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.