Street Fighter 6 har äntligen ett demo (Playstation)

Street Fighter
Foto: ryanquintal, Unsplash

Street Fighter 6 släpps snart och du kan bygga upp din hype redan nu med ett nytt demo. Redan idag finns demot till PlayStation 5 och PlayStation 4. Spelar du på Xbox Series X/S eller på PC så får du vänta till den 26 april.

Demo-versionen är begränsad till spelets så kallade World Tour-läge för enskilda spelare. Du kan även skapa din egen avatar för World Tour-läget om du vill. Avataren flyttar du enkelt till det fullständiga spelet efter lanseringen.

Tänk bara på att avataren endast kan överföras om du skaffar spelet till samma plattform som du använda för demo-versionen.

Demo-versionen avtäcktes under Street Fighter 6 Showcase som avslöjade många av de spännande nyheter som kommer till spelet.

Bland annat får vi fyra nya karaktärer till Street Fighter 6 under 2023 och 2024. Här är namnen och när de släpps:

  • Rashid släpps sommaren 2023 (karaktär från Street Fighter V)
  • A.K.I släpps hösten 2023
  • Akuma släpps våren 2024
  • Ed släpps vintern 2024 (karaktär från Street Fighter V)

Andra detaljer som avslöjats är att World Tour-läget får RPG-element som bland annat inkluderar färdighetspoäng och ett färdighetsträd. Dessutom kan avataren som vi nämnde ovan tas med till dina ”Avatar Battles” som sker online mot andra spelare.

Det finns nya tillgänglighetsfunktioner för den som behöver lite hjälp med exempelvis styrningen. Och om vi ska nämna något om den grafiska förändringen så kan karaktärer äntligen visa olika typer av slitage och skador samtidigt som en strid pågår.

Det förutsätter att du har aktiverat ”Battle Damage” och att du spelar i ”vissa offline-lägen”. Exakt vad det innebär återstår att se.

Street Fighter 6 är planerat att släppas den 2 juni.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.