Streama The Black Phone – här ser du filmen

the black phone 2022

The Black Phone är en ny och ruskigt spännande skräckfilm med Ethan Hawk i en av huvudrollerna. En mystisk barnmördare kidnappar en 13-årig pojke och låser in honom i en ljudisolerad källare, där får pojken mystiska samtal från mördarens tidigare offer – till en frånkopplad telefon.

Ethan Hawk gör en fantastisk rollprestation som ”The Grabber” i filmen The Black Phone. Han åker runt i en skåpbil, ständigt på jakt efter unga pojkar att kidnappa, med en skräckinjagande mask framför ansiktet för att dölja sin identitet. En roll som är betydligt läskigare än vad Ethan normal brukar spela.

Betyg på IMDB
7.2 av 10

Betyg på Rotten Tomatoes
88 %

Trailers till The Black Phone

Berättelsen till The Black Phone

Storyn i filmen är en adaption av en kort berättelse som skrivits av författaren Joe Hill, son till den kända skräckförfattaren Stephen King.

Som nämnt ovan så handlar den om en seriemördare kallad The Grabber som letar upp unga pojkar, kidnappar dem och mördar dem. I The Black Phone hittar seriemördaren pojken Finney, spelad av skådespelaren Mason Thames.

Finney kidnappas och placeras i en ljudisolerad källare. Där hittar han en frånkopplad telefon som – trots att den inte borde fungera – blir en direktlina till seriemördarens tidigare offer.

Samtidigt som Finney pratar med offren så börjar hans syster att drömma om kidnappningen.

Filmtjänsterna som streamar The Black Phone

Kan jag streama filmen på Amazon Prime Video?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Apple TV Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Disney+?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Netflix?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på HBO Max?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Paramount Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Tjänsterna som hyr eller säljer The Black Phone

Kan jag köpa eller hyra filmen på iTunes?

Ja, filmen finns att kolla på med iTunes

Kan jag köpa eller hyra filmen på Amazon Prime Video?

Ja, filmen finns att kolla på med Amazon Prime Video
(OBS: Endast amerikanska sidan)

Kan jag köpa eller hyra filmen på YouTube?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag köpa eller hyra filmen på Google Play?

Nej, inte i dagsläget, men filmen släpps här inom kort

Kan jag köpa eller hyra filmen på Viaplay?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag köpa eller hyra filmen på SF Anytime

Nej, inte i dagsläget ❌

sinister movie art illu

Regissören har gjort skräckfilmerna Sinister och Sinister 2

Filmen är regisserad av Scott Derrickson som bland annat har gjort tungviktare som Doctor Strange in the Multiverse of Madness och tv-serien Snowpiercer. Men det är filmerna Sinister och Sinister 2 som är blickfånget på hans meritlista då inspiration från dessa lyser igenom rejält i The Black Phone.

Kan du gissa vem som spelar huvudrollen i Sinister? Om du gissar Ethan Hawke så är det helt rätt.

Andra tunga filmer som verkligen får det att krypa under skinnet och där Scott Derrickson har varit inblandad är Deliver Us from the Devil och The Exorcism of Emily Rose.

Läs mer om Scott Derrickson och se alla hans filmer på IMDB här.

Blumhouse Productions ligger bakom produktionen

Blumhouse Productions är bolaget som producerat filmen och de har ett intressant koncept där kreatörerna bakom deras filmer har fria händer att skapa filmmaterialet. Målet? Att göra så bra filmer som möjligt, utan en stor budget.

Blumhouse Productions grundades för cirka 20 år sedan och har sedan dess producerat mycket populära och välomtalade filmer som Paranormal Activity, Insidious och inte minst Sinister.

The Black Phone är inte lika mörk och dyster som exempelvis Sinister, men det finns tydliga undertoner som pekar på att det är just Blumhouse Productions som står bakom filmen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.