Större batteri i laddningsetuit till Galaxy Buds Pro 2 (bild)

Skillnaden är knappast överväldigande – bara 6 procent större

samsung galaxy buds pro silver laddningsfodral

Kommande in-ear-lurarna Galaxy Buds Pro 2 kan få betydligt större batterikapacitet i laddningsetuit. Det avslöjar nya bilder från sydkoreanska myndigheter som sägs visa ett nytt och kraftfullare batteri.

Hörlurarna som tillverkas av Samsung är inte officiellt bekräftade. Men de har figurerat i flera andra rykten och de uppgifter som finns idag pekar på lansering tidigt under 2022.

Läs mer: Ambient Sound & bättre brusreducering till Galaxy Buds Pro

Kan hjälpa Galaxy Buds Pro 2 att nå samma batteritid som AirPods Pro

Enligt webbsajten GalaxyClub som var först med att uppmärksamma bilderna ska batteriet inte bara vara större och användas i laddningsetuit till Galaxy Buds Pro 2. De menar att samma batteri även kan användas till kommande Galaxy Buds Live 2.

Ett större batteri med högre kapacitet betyder fler laddningar av de små in-ear-lurarna innan laddningskabeln måste tas fram.

samsung galaxy buds pro 2 batteri lackt 2021
Batteriet som kanske används i laddningsetuit till Galaxy Buds Pro 2

Där konkurrenten AirPods Pro klarar upp till 23,5 timmars användning med laddningsetuit så klarar befintliga Galaxy Buds Pro bara 18 timmar, vilket är en minskning med hela 23 procent.

Ett större batteri kan hjälpa Galaxy Buds Pro 2 att toppa sin konkurrent och åtminstone gör att batteritiden hamnar i nivå med Apples alternativ. Åtminstone tills AirPods Pro 2 släpps någon gång under 2022 års senare hälft (enligt andra rykten).

Läs mer: Stöd för rumsligt ljud (spatial audio) med Samsung Galaxy Buds Pro

Så stort är batteriet i befintliga Galaxy Buds Pro

Laddningsetuit till Galaxy Buds Pro har ett batter på 472 mAh (milliamperetimmar). Det nya batteriet är på 500 mAh.

Skillnaden är knappast överväldigande och skillnaden är bara 6 procent. Det skulle i praktiken kunna innebär en futtig timmes extra batteritid för Galaxy Buds Pro 2, om hörlurarna inte använder nyare teknik som är energisnålare och därmed ger lite extra tid den vägen.

Exakt vad som kommer återstår att se. Galaxy Buds Pro 2 väntas komma under början på 2022, kanske samtidigt med Galaxy S22-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.