Stora nyheter till iOS under 2024 – här är listan

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

En spännande sammanfattning av kommande förbättringar till iOS under 2024 har släppts av Macrumors. Många av dessa har redan fått bekräftelse från Apple och deras samarbetspartners.

Apple arbetar hårt med att förbättra upplevelsen för iPhone-användarna och vi har redan sett många, stora nyheter i år. Under nästa år kommer ännu fler och inte minst med iOS 18 som släpps sent på året.

Vi vet att Apple arbetar på stora nyheter kring AI med hjälp av den förbättrade systemkretsen till iPhone 16-serien. Men du behöver inte vänta fullt så länge på nyheter. Redan med iOS 17.3 får vi några godbitar.

Här är hela listan som Macrumors sammanfattade,

Stulen enhetsskydd

En av de mest efterfrågade säkerhetsfunktionerna är ”Stolen Device Protection”. Denna funktion möjliggör radering av innehåll och blockerar åtkomst till sparade lösenord på stulna enheter från en annan enhet. Förväntas släppas redan i IOS 17.3, som för närvarande testas intensivt.

Gemensamma spellistor i Apple Music

IOS 17.3 kommer också att introducera möjligheten att skapa gemensamma spellistor i Apple Music, vilket gör musikupplevelsen ännu mer delbar.

Airplay på hotell-tv

I framtiden blir det enkelt att använda Airplay på hotellens tv-apparater genom att skanna en QR-kod. Ursprungligen planerad för IOS 17.2, men osäkert om den kommer i 17.3 eller senare.

Nödsamtalsfunktion via satellit

Apple lovar också att iPhone-användare kommer att kunna använda den inbyggda nödsamtalsfunktionen via satellit för att kalla på hjälp vid problem som punktering eller startproblem. Redan tillgänglig i USA.

Generativ AI och Siri

Apple riktar också in sig på generativ AI, vilket kan betyda spännande nya funktioner för den röststyrda assistenten Siri.

Sidoladdning av appar

Från och med mars förväntas Apple tillåta sidoladdning av appar, som svar på nya krav från EU. Detta öppnar upp för fler möjligheter att installera appar utanför App Store.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.