Stor uppdatering till din läsplatta från Kobo (snabbare e-butik)

Kobo Sage
Flaggskeppsmodellen Kobo Sage från 2021. Foto: Kobo

Om du har en läsplatta från Kobo så har vi en riktigt välkommen nyhet till dig. Tillverkaren har släppt en ny uppdatering till mjukvaran – och med den introduceras mycket snabbare laddningstider för den inbyggda e-boksbutiken.

Versionen du ska hålla koll på är 4.35.20400. Den är redo att laddas ner och installeras direkt från din Kobo-platta. Allt du behöver göra är att synkronisera din läsplatta så laddas uppdateringen ner till den. Installationen tar någon minut eller två.

Lästips: Recension av Kobo Clara 2E

Andra förbättringar är att pdf-filer nu visas mer effektivt. När du zoomar i dokument så kommer läsplattan äntligen ihåg vilken zoom-nivå du använder även när du byter blad. Att det inte fungerat så tidigare är helt bortom vårt förstånd.

En annan pdf-förbättring är att läsplattan kommer ihåg vilken layout du har valt för just pdf-filer. Öppna en pdf-fil, justera din layout enligt önskemål och öppna en ny pdf-fil – läsplattan minns dina inställningar och du får en perfekt upplevelse utan att behöva göra några justeringar.

Fler nyheter är att Kobo har lagt till utökat stöd för olika typsnitt på fler språk. Bland annat arabiska, armeniska, bengaliska, inhemsk kanadensiska, devanagari, grekiska, hebreiska, koreanska och tamil. Det finns redan fullt språkstöd för svenska.

Om du har en Sage eller Elipsa så har läsplattorna förbättrad detektering av din handstil och kan lättare konvertera till vanlig text.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.