Stor efterfrågan på nya Olympus M.ZUIKO 12-40 2.8 Pro

olympus-m-zuiko-digital-12-40-28-pro

Olympus har utfärdat varningar till de japanska och amerikanska marknaderna om att nya objektivet M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm 2.8 Pro har en mycket hög efterfrågan. Det betyder att den som vill ha den här optiken bör vara mycket snabb med förhandsbokningen och även om varningarna inte gäller den europeiska marknaden så kan man räkna med slutsålda butiker direkt efter lansering.

När man läser recensionerna om M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm 2.8 Pro så förstår man varför den är så populär redan innan lanseringen. När erkända fotografer som Ming Thein och Robin Wong hyllar objektivet så är det ett säkert kort – inte minst tillsammans med nya Olympus E-M1 som verkligen fått bra kritik. Många ser E-M1 som den klara uppgraderingen från E-M5 just nu.

Den som kan betala cirkapriset på 9 000 kr för det här objektivet kommer garanterat inte att ångra sig – åtminstone inte sett till kvalitet och prestanda för pengarna. Den som vill betala närmare 18 000 kronor får dessutom den fantastiska Olympus E-M1, en fantastisk kombination om man ska tro vad som skrivs på internet. Själv ser jag inte att fördelarna med E-M1 är tillräckligt många för att byta bort min E-M5, så den får snällt ta några tusentals bilder till innan ett byte sker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.