Instagram börjar visa reklam inom kort

 instagram-logo


Instagram börja visa reklam bland bilderna inom de närmaste månaderna. Ända sen Facebook köpte upp den populära bildsajten i april 2012 så har man funderat över vad det sociala nätverket egentligen hade för agenda med det hela – och nu kommer de första indikationerna på vad som kan vara anledningen. Reklam, reklam och reklam.

Under det dryga året som Instagram har varit i Facebooks ägo så har målet varit att öka användarbasen för bildsajten. Idag finns fler än 150 miljoner aktiva användare och det börjar bli dags att dra in pengar på dessa. Till en början är det den amerikanska marknaden som få reklam och därefter utökas detta vidare till andra länder.

De bilder och videor som visas i reklamsyfte är till en början få för att ge användarna en mjuk start och kommer sedan att öka i antal med tiden. Den som kanske gör hela historien lite trevligare är att det material som kommer att visas är av riktigt hög kvalitet och från ett litet antal redan befintliga företag på Instagram. Inga skräpbilder här inte alltså.