Stöd för Microsoft Office-dokument direkt i Googles molntjänster

google apps docs sheets slides logo

Redigera dina Microsoft Office-dokument direkt i Googles molntjänster – utan att behöva omvandla dem. Det gör det betydligt enklare att hantera filer mellan de två konkurrenterna för miljontals användare.

Dokument-formaten från Microsoft som stöds är alla de vanligare från Word, Excel och Powerpoint. Närmare bestämt följande format:

  • Word: doc, docx, dot
  • Excel: xls, xlsx, xlsm, xlt
  • Powerpoint: ppt, pptx, pps och pot.

Fram tills nu har alla de formaten kunnat förhandsgranskas direkt från exempelvis Google Drive. Men om du ska ändra något i dem måste de omvandlas till ett format som Google har till egna Docs, Sheets och Presentations.

Initialt gäller stödet för användare som har ett företagskonto, även kallat Google G Suite. Stödet kommer att rulla ut till organisationerna i april eller maj, lite beroende på vad IT-administratörerna bestämmer.

Google lovar även att konsumentanvändare får samma formatstöd inom kort.

Tidigare har Google avslöjat att företagets dokument-format kan redigeras direkt via molntjänsten Dropbox. Dock bara för användare av Dropbox Business- och Google G Suite-användare. Om du möter de kraven kan du skapa och samarbeta med Google-dokument direkt från Dropbox.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.