SteelSeries Arctis Nova Pro & Pro Wireless – så bra är headseten

steelseries arctis nova pro wireless 2022

SteelSeries har släppt nya flaggskeppsheadset för de mest krävande av gamers – Arctis Nova Pro och den trådlösa modellen Arctis Nova Pro Wireless. Headseten har många och tunga förbättringar som gör dem snäppet vassare än föregångarna. Men smakar det så kostar det, och de nya modellerna är rejält kostsamma.


Därför gäller det att hålla koll på vad recensionerna säger. Är det verkligen värt att lägga åtskilliga tusenlappar på ett headset? Hur mycket bättre är de här modellerna jämfört med modeller som Arctis 7 och Arctis Pro? Här tipsar vi om några riktigt läsvärda recensioner och summerar deras tankar om headseten. Givetvis länkar vi till alla recensionerna så att du kan läsa mer och se alla deras bilder.

Lästips: Sony WH-1000XM5 – så bra är hörlurarna (tester)

Introduktion till Arctis Nova Pro & Pro Wireless

Positivt

  • Fenomenalt bra ljud
  • Brusreducering till mikrofonen
  • Mycket bekväma att använda
  • Medföljande DAC/AMP (inte alla modeller)
  • Brett stöd för PC, Xbox och Playstation

Negativt

  • Kostar en hel del
  • Mikrofonljudet kan bugga på PS5

Recensioner av SteelSeries Arctis Nova Pro & Pro Wireless

PC Gamer – 88 av 100

The Arctis Nova Pro Wireless headset delivers smashing sound quality that sits above many of its peers in the wireless gaming space. With impressive connectivity, fast charging, hot-swappable batteries, and great adjustability, it’s supremely versatile.

Webbsajten PC Gamer skriver i sin recension att hörlurarna har helt fantastisk ljudkvalitet och att brusreduceringen till mikrofonen är utmärkt. De säger också att hörlurarna är bekväma och lättviktiga att ha på huvudet. En annan positiv detalj är den inbyggda AMP/DAC:en samt den intuitiva EQ-funktionen.

Allt är så klart inte helt positivt med hörlurarna heller. PC Gamer säger att den AI-styrda brusreduceringen kan upplevas som svag ibland. När hörlurarna är utom trådlös räckhåll så kan de spela ett högt ljud i lurarna och viss styrning med knapparna på kåporna fungerar endast över Bluetooth.


Läs hela recensionen och se fotografier på PC Gamers webbsajt här.

BGR – Platinum Award 2022

SteelSeries calls this new setup ComfortMax, and it delivers pretty well, even across long gaming sessions. Of course, the earcups are just as comfortable as SteelSeries’s previous offerings, too, which is to say they’re very comfortable.

Webbsajten BGR har främst testat den trådlösa versionen av hörlurarna. De säger att ljudkvaliteten är utmärkt och att batteriet är fantastiskt med sitt dubbelsystem. Bekvämligheten på huvudet lyfter de också fram som något positivt, mycket tack vare ComfortMAX-systemet. BGR menar också att Sonar-appen är användbar för att kontrollera ljudet.

Det enda riktigt negativa som sajten hittade om hörlurarna så är det att du måste justera ljudet manuellt för att hitta den optimala kvaliteten. Utöver det så är hörlurarna fenomenala.

Läs hela recensionen och se fotografier på BGRs webbsajt här.

IGN – 9 av 10

The SteelSeries Arctis Nova Pro excels across the board with top-tier sound quality, an outstanding microphone, and wide-reaching versatility. I feel like I just keep adding onto the list of things that you get with the Nova Pro headphones…

Webbsajten IGN säger att hörlurarna levererar över hela brädet med utmärkt ljudkvalitet, en fantastisk mikrofon och mångsidig funktionalitet. I det stora hela så levererar modellen ljudkvalitet på hög nivå för såväl spel som musik och filmer.

En av få negativa saker som lyfts fram är att Nova Pro inte fungerar optimalt med Playstation 5. Specifikt mikrofonen vars volum återställer sig till en tyst nivå mellan spelsessionerna. Inget som stör om man spelar på PC eller Xbox, men viktigt att ha i åtanke ändå.

Läs hela recensionen och se fotografier på IGNs webbsajt här.

ZDNet – 8 av 10

Clearly, I needed a new headset. The SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Headset solved all of my aforementioned problems and became my go-to headphones for gaming, commuting, and traveling.

Webbsajten ZDNet säger att hörlurarna är riktigt bra på de flesta punkter, men att de faller till korta på två. Det positiva är att man kan ansluta två samtidiga prylar, den lättanvända basstationen (DAC/AMP:en), att ljudet kan justeras efter smak och den utmärkt passformen över huvudet.

Det mer negativa är att brusreduceringen inte håller måttet (den är helt enkelt för svag skriver sajten) och att hörlurarna, både normalmodellen och den trådlösa, är rejält dyra.

Läs hela recensionen och se fotografier på ZDNets webbsajt här.

ANC, top-shelf audio quality, and expansive software are just the start of what the SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless has to offer.

Webbsajten Digital Trends säger att SteelSeries nya hörlura levererar stort. Ljudkvaliteten är utmärkt, brusreduceringen fungerar bra (tvärt emot vad ZDNet säger) och mikrofonen går att fälla in helt. De gillar de dubbla USB-ingångarna och den användbara Sonar-mjukvaran.

Vad de däremot inte gillar är att GameDAC-stationen inte är fullt integrerad med Sonar och att mikrofonen tenderar att plocka upp brus från omgivningen. De märker också att rumsligt ljud kanske inte fungerar helt korrekt med EQ-inställningarna alla gånger.

Läs hela recensionen och se fotografier på Digital Trends webbsajt här.

Toms Hardware – 4,5 av 5

The Arctis Nova Pro Wireless justifies its premium price, serving as both an excellent gaming headset for home and superior noise-cancelling headphones that you can pair with your phone.

Webbsajten Toms Hardware lyfter fram den utmärkta komforten, batteristystemet och den mycket uppskattade ljudkvaliteten. De är också mycket positiva till mikrofonen som kan fällas in helt när den inte används.

Vad de däremot inte gillar med hörlurarna är att prislappen är så hög, att just den här modellen saknar GameDAC Gen 2 (har endast basstationen) och att hela paketet inte känns speciellt intuitivt.

Läs hela recensionen och se fotografier på Toms Hardwares webbsajt här.

Gaming Trend – 100 av 100 (!)

The Steelseries Arctis Nova Pro Wireless headset is the ultimate headset. The more I use it, the more I love it, and the better it continues to get.

Webbsajten Gaming Trend ger hörlurarna toppbetyget 100 av 100! De kallar ljudkvaliteten för världsledande, designen är visuellt uppskattad och hörlurarna är extremt sköna att använda. Korskompatibiliteten med olika prylar uppskattas och även kraften i EQ:n lyfts fram.

Det enda som Gaming Trend inte gillar är prislappen. Samtidigt säger sajten att du betalar för det bästa som finns att köpa i klassen, så kanske priset inte är det viktigaste ändå.

Läs hela recensionen och se fotografier på Gaming Trends webbsajt här.

Allt du måste veta om Steelseries Arctis Nova Pro & Pro Wireless

Stöd för rumsligt ljud med Tempest 3D och Microsoft Spatial Sound

Tack vare stödet för Tempest 3D så kan du använda headseten med Playstation 5 och få omvälvande 3D-ljud direkt från spelkonsolen. SteelSeries har även inkluderat stöd för Microsoft Spatial Sound och det ingår en programsvit kallad Sonar Audio Software Suite helt kostnadsfritt.

Kommer med GameDAC Gen 2

Vissa av modellerna har extratillbehöret GameDAC Gen 2 som är en kombinerad DAC och hörlursförstärkare. Den bygger på succén med originalet GameDAC men är nu ännu bättre konstruerad och ger bättre ljudkvalitet. SteelSeries skriver på sin webbsajt att GameDAC Gen 2 ger upp till 78 procent högre upplösning och lägre distortion än originalversionen.

Byt mellan ljudenheter med ett knapptryck

GameDAC Gen 2 har stöd för Multi-System Connect vilket gör att den både kan anslutas till flera samtidiga enheter och växla mellan dem med ett knapptryck. Klockrent bra om du har en PS5 och Xbox Series X/S bredvid varandra – och kanske en gaming-PC i närheten också.

Brusreducering minskar störande omgivningsljud

Tack vare den inbyggda brusreduceringen för mikrofonen så slipper dina medspelare höra irriterande klick-klack-ljud från ditt tangentbord. Brusreduceringen använder AI-systemet ClearCast Gen 2 som på ett smart sätt tar bort alla störande ljud utan att du behöver göra något själv.

Styr ljudet mot spelet eller röstchatten

En fördel med GameDAC Gen 2 är att den använder funktionen Chat Mix. Med inställningshjulet ändrar du dynamiskt ljudet till att prioritera antingen röstchatten eller spelet. Det gör att du får helt rätt ljudbild i alla lägen utan att behöva justera i spelets inställningar.

Pris och tillgänglighet