Starlink finns att köpa i Sverige på Clas Ohlson

Starlink
Foto: Mariia Shalabaieva, Unsplash

Om du vill köpa Starlink så finns produkten äntligen att köpa i Sverige. Du behöver inte leta längre än till butikskedjan Clas Ohlson.

Det finns två varianter av Starlink som du kan välja. Normalvarianten är konsumentinriktad och kostar 5 199 kronor. Den andra är en företagsinriktad modell för högre hastigheter, och den kostar 27 999 kronor.

Månadskostnaden är 690 kr

När du köper ett Starlink-paket så följer det med (nästan) allt som behövs för att göra uppkopplingen. Du får routern som krävs, samt en mottagare för signalen mot satelliterna.

Viktigt att tänka på är att mottagaren inte kan placeras hur som helst. Det är lite som solceller. Det krävs att monteringen sker på en optimal plats för maximal signalstyrka. Framför allt ska det vara 100 graders fri synvinkel mot himlen.

Förutom router-paketet med mottagaren så måste du betala en månadsavgift till Starlink. Avgiften är från 690 kronor per månad, eller 8 280 kronor med årsbetalning.

Så snabbt internet får du

Hastigheten når inte upp till de snabbaste fiberhastigheterna. Men du kan räkna med ungefär 25 Mbps till 220 Mbps.

Det betyder inte att du kommer att nå de högsta hastigheterna hela tiden. Enligt Sweclockers rapporterar användare att snitthastigheten ligger runt 100 Mbps.

Det är fortfarande en hygglig hastighet för en internetanslutning över satellit, men för 690 kronor per månad är det svindyrt.

Det här ingår i paketet

När du köper konsumentvarianten ”Starlink Residential standard kit” så ingår totalt fem saker i lådan.

  • Starlink (mottagaren)
  • Hållare
  • Router
  • Anslutningskabel 15,2 meter
  • Strömkabel 1,8 meter
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.