Xiaomi iFind U Tag är en ren AirTag-kopia

Xiaomi iFind U Tag

Den nya bluetooth-spåraren ”Xiaomi iFind U Tag” ser ut att vara en rak kopia av Apple AirTag. Åtminstone utseendemässigt. Det finns nästan inga skillnader alls vid en första anblick – men priset är mycket, mycket lägre. Bara cirka 70 kronor.

Det viktigaste om iFind U Tag

Utseendemässigt påminner iFind U Tag om Apple AirTag. Storleken är 34 x 34 x 6 millimeter och på insidan av det vita och silvriga yttret sitter ett vanligt CR2032-batteri. Batteritiden är 180 dagars standby.

Bluetooth-spåraren använder bluetooth för att ansluta till din mobiltelefon. Det är också tekniken som används när du vill spåra din tracker. Det finns INTE stöd för ultra-wideband som AirTag användare.

Bluetooth-versionen som gäller är version 4.0. Räckvidden för trackern ska vara upp till 50 meter. Räkna med betydligt sämre än så om det inte är optimala förhållanden.

Spårningen

För att spåra din iFind U Tag så krävs en speciell app från tillverkaren Xiaomi. Du kan inte använda Hitta-nätverket med iOS eller Android, vilket är en stor skillnad mot AirTag-serien.

Faktumet att ultra-wideband saknas är också en mycket stor skillnad. Det betyder att du inte får samma detaljerade och exakta spårning när du är nära din bluetooth-spårare.

När en iFind U Tag är borttappad så kan den spela ett ljud när du är inom räckhåll för bluetooth-anslutningen. Är den bortom räckhåll kan du se på en karta var GPS:en i mobiltelefonen positionerade trackern när signalen förlorades.

Om du lämnar exempelvis kontoret utan din iFind U Tag så kan appen i mobiltelefonen varna dig om det.

Köp Xiaomi iFind U Tag

Bluetooth-spåraren hittar du på AliExpress för under hundralappen.

Det är ett lågt pris för en AirTag-liknande spårare, men inte utan att du får göra avkall på några funktioner som originalet har, exempelvis ultra-wideband och stöd för Hitta-nätverket.

Om du vill testa den här superbilligare spåraren så gör du det via den här butiken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.