Starfield piratkopierades direkt – finns på torrentsajter

Starfield

Starfield hann knappt släppas den 1 september innan spelet piratkopierades och lades ut på internet.

På bara några timmar kunde spelets kopieringsskydd knäckas och spelet läggas ut på en mängd olika torrentsajter.

Nedladdningen för PC är 116 GB

Gruppen som lyckades med bedriften kallar sig Rune och de lade ut hela spelet tillsammans instruktioner för hur du kör det på din dator.

Storleken på den nedladdningsbara torrenten är 116 GB vilket matchar storleken på nedladdningen för PC som förhandsspelare har tillgång till.

För att köra den piratkopierade versionen av Starfield så behöver du ladda ner spelet från en valfri, fungerande torrentsida och sedan blockera spelets körbara exe-fil från att nå internet.

Lästips: Bättre prestanda i Starfield med rätt drivrutiner från AMD (v28.8.2)

Svårare än så är det inte. Och dessutom helt kostnadsfritt.

Men! Om du vill spela Starfield så rekommenderar vi så klart att du går den lagliga vägen och skaffar spelet från Microsoft Store eller Xbox Store. Vill du inte betala nära tusenlappen för att spela Starfield så kan du skaffa Game Pass Ultimate för 155 kronor och spela en hel månad för betydligt mindre än vad standardutgåvan kostar.

Du kan spela Starfield i en månad för 155 kronor

Starfield går att köpa för 849 kronor, men väljer du Game Pass Ultimate så kan du spela i 5½ månad och samtidigt få åtkomst till hundratals spel på PC och Xbox för samma pris. Svårt val? Nej, skulle inte tro det.

Om du redan har Game Pass och vill spela redan innan lanseringen så kan du betala 314 och uppgradera spelet till Premium-versionen. Då får du spela från den 1 september istället och samtidigt ta del av andra guldklimpar som tack för din betalning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.