Spotify vs Apple Music – vem är störst på poddar? (2021)

Spotify

Spotify påstår sig vara störst i USA på poddar – och ska därmed ha gått om Apple Music. Det säger företaget i ett samtal med investerare.

För cirka tre år sedan introducerade Spotify stödet för poddar med ungefär 185 000 poddar. Idag har musiktjänsten cirka 3,2 miljoner poddar vilket är en extrem tillväxt på 1 500 procent.

Läs mer: Hur många använder Spotify? (november 2021)

Tidigare data från eMarketer har pekat på att Spotify och Apple Music varit jämnstora som aktörer på poddmarknaden. Spotify med 28,2 miljoner månatliga användare i USA och Apple Music med 28 miljoner.

Intern statistik från Spotifys egna ”Podcast Consumer Tracker” indikerar nu att den svenskengelska tjänsten går om konkurrenten, men bara i USA.

Spotifys Podcast Consumer Tracker frågar 8 000 individer som lyssnar på poddar varje vecka. I den senaste omgången frågor svarade 24 procent att de använder Spotify, 21 procent svarade Apple Music och 18 procent svarade YouTube för poddar.

Vad det däremot inte finns siffror på är exakt hur många som faktiskt använder poddar på Spotify varje månad. Inte heller Apple redovisar några exakta siffror på Music. Det är därmed extremt svårt att få en tydlig bild över vem som egentligen är större än den andre.

Läs mer: Adele slår rekord på Apple Music med albumet 30 – mest förladdade någonsin

För mer information om undersökningen kan ni fortsätta läsningen på Techcrunch webbsajt som var först med rapporten om Spotify och Apple Music.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.